Tenim ganes de celebrar que és temporada de magrana explicant-te els seus beneficis, així com recomanant-te receptes i donant-te alguns consells. El principal motiu pel qual la magrana no és present a tots els supermercats és per com de curta és la seva temporada. A més, no tots saben bé com menjar-la i, el que és més important, es desconeixen els moltíssims beneficis que ens aporta. La magrana és originària de Pèrsia i van ser els mateixos fenicis els que la van introduir en la resta dels països mediterranis. Per als romans també es tractava d'una fruita molt valorada, per això el magraner aviat va formar part dels cultius de la Mediterrània. Aquest és, precisament, un dels motius pel qual en l'actualitat més del 90% de les magranes que consumim provinguin d'Alacant i els seus voltants. Per a molts, la magrana entra en la categoria de superfruita. El seu primer superpoder és ser un potent antioxidant gràcies al seu contingut en polifenols i flavonoides, per la qual cosa lluita de forma eficaç contra els radicals lliures, aquests que ens fan envellir. Entre els seus "ingredients" trobem un còctel del més atractiu, ja que conté vitamines C, A i B, i minerals com el potassi, el manganès, el calci, el ferro i una mica de fòsfor.
🍂 Aquests 9 aliments són ideals aquesta tardor per millorar l'estat d'ànim
Beneficis que ens aporta la magrana
La magrana és un aliment ric en fibra, fet que ajuda el trànsit intestinal i combat de forma eficaç el restrenyiment, la qual cosa també és molt valorat en les dietes baixes en calories destinades a perdre pes, ja que es tracta d'una fruita molt sadollant. Un altre benefici interessant és que es considera una fruita afrodisíaca. Segons un estudi de la Universitat de Queen Margaret d'Edimburg, el consum regular d'aquesta fruita augmenta la testosterona, l'hormona encarregada de regular el desig sexual. Així doncs, el seu consum de forma regular podria tenir un "efecte viagra" i ajudar homes amb problemes de disfunció erèctil. El més habitual és consumir la magrana sola o en suc, forma en què s'aconsegueix extreure totes les seves propietats. També és comú veure-la tant en macedònies de fruites (sola amb taronja està deliciosa) com donant un punt exòtic a les amanides. La magrana té un sabor entre dolç i amarg que aconsegueix portar-se bé amb molts plats i receptes. A més, el seu aspecte tan especial gràcies a la seva forma i color, ajuda que les presentacions siguin molt més atractives. La magrana també es pot utilitzar en rebosteria, afegint-la a pans de pessic. Els més llaminers sabran com de bé que conjuga amb la xocolata blanca. Finalment, el suc de la magrana és perfecte per maridar carns abans de cuinar-les. Juntament amb la taronja, forma una bona parella a l'hora de donar gust a un be o una bona peça de carn.
Receptes delicioses amb magrana
Al capdavant de les receptes amb magrana més preparades ens trobem les amanides. A més de les bàsiques amb base verda, la magrana es porta de meravella amb la quinoa o el cuscús i també amb les verdures rostides, a les quals aporta un toc cruixent i fresc. Per començar a fer servir aquesta fruita en les teves preparacions, pots afegir-la a plats com el bec de gall i amanir així plats de carn o peix blanc. També és senzill introduir-la en salses, sobretot per a carns grasses com el filet o el be.
🍋 Magrana amb llimona
🍷 Magrana amb vi i sucre
El nostre consell sobre la magrana
A l'hora de consumir magrana, el principal "problema" és pelar-la i extreure les seves llavors, una cosa que pot arribar a exasperar. Hi ha molts trucs per fer aquest procés més fàcil, però el que resulta més eficaç és, abans de partir-la, colpejar-la amb una cullera. Suaument, per no fer-la malbé i, a ser possible, amb una cullera de fusta. Després, en obrir-la per la meitat, veurem com molts dels grans s'han desprès sols i només ens quedarà fer un petit repàs.