La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer uns seitons en vinagre deliciosos, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer seitons en vinagre

Els seitons en vinagre són un dels aperitius més deliciosos i estimats. Estem acostumats a comprar-los ja fets, però si vols adaptar-los al teu estil i cuinar uns bons seitons en vinagre casolans, avui t'expliquem com fer-ho. Preparar aquest plat no és difícil. De fet, necessitaràs només quatre ingredients, a més dels seitons, per fer-lo. El que sí que hauràs de tenir en compte és que no te'l podràs menjar el mateix dia que el facis. Abans de consumir el peix, l'hauràs de congelar i després assaonar. La part bona és que un cop fets els podràs guardar durant uns dies sense que se't facin malbé. Igual que un bon guisat, els seitons en vinagre sempre són més bons l'endemà. Prepara tots els ingredients i apunta't tots els passos d'aquesta recepta per fer els millors seitons casolans que hagis tastat mai.

Prepara tots els ingredients i apunta't tots els passos d'aquesta recepta per fer els millors seitons casolans que hagis tastat mai

Ingredients:

  • 1 kg de seitons frescs
  • 250 ml de vinagre de vi blanc
  • 250 ml d’aigua
  • 40 g sal
  • 2 grans d’all
  • 1 manat petit de julivert
  • 300 ml d’oli d’oliva
Seitons en vinagre Ada Parellada
Seitons en vinagre / Foto: Martí Torres

Elaboració:

Traiem el cap del seitó, retirem les vísceres i amb el dit el separem en dos filets. Retirem les espines laterals i els anem posant en un bol amb aigua i gel. Quan siguin ben nets, els posem en un recipient i els congelem durant un dia per seguretat alimentària. El congelat eliminarà els possibles anisakis. Fem una barreja de vinagre, aigua i sal. Dissolem bé i cobrim els seitons descongelats amb aquesta barreja. Deixem macerar una hora a la nevera. Revisem que tots els seitons estan submergits i tornem a macerar una hora. En total seran dues hores de cocció del vinagre. Retirem els seitons i els assequem en paper de cuina. Els anem alineant en un recipient de vidre. Els cobrim amb oli d’oliva, all i julivert picats. Millor si els mengem l’endemà!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!