La gelatina que hi ha als peus de porc ens obre un munt de possibilitats, perquè, un cop cuita i calenta, li podem donar la forma que vulguem. Amb tot, en aquesta ocasió optem per la via convencional i farem uns peus de porc en forma de plum-cake i tallats ben fins. Per a aquesta ocasió, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta original amb una bateria d'ingredients que l'acompanyen i enriqueixen el plat: un carpaccio de peus de porc amb formatge de Josa, faves, ametlles i gambes per fer aquest cap de setmana amb la màxima esplendor gastronòmica i un plat per llepar-se els dits. Només de llegir el nom del plat de carn amb aquests condiments venen ganes d'endrapar-ne un bon mos. Salut i sort, família!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Descobreix un sensacional carpaccio de peus de porc amb formatge de Josa, faves, ametlles i gambes

Carpaccio de peus de porc / Foto: Marta Turull
El sensacional carpaccio de peus de porc del Diego Alías / Foto: Marta Turull

Ingredients de la recepta

  • Peus de porc
  • Formatge de Josa
  • Faves
  • Ametlles
  • Gambes
  • Vinagreta
  • Sal i cibulet
  • Oli d'oliva verge extra

🔝 Un puré de patata amb col saltada i botifarra d'ou
 

El pas a pas de la recepta

  1. En primer lloc, pelem els peus de porc i els blanquegem en una olla amb aigua i anem traient les impureses. Els posem en una olla de pressió perquè es coguin durant 50 minuts. Després de dues hores de repòs ja els tindrem llestos.
  2. Seguim amb els peus de porc, ara per desossar-los. Prèviament, però, posem els peus de porc en un colador i aquest al damunt d'una olla a foc mitjà per aconseguir aquesta textura de caramel·litzar, és a dir, fem una reducció.
  3. Procedim a desossar els peus de porc en calent perquè així és més fàcil. És una feina densa i entretinguda. Un cop fet, ajuntem i condimentem els peus de porc desossats i en un recipient hermètic i compactat refredem a la nevera durant dues hores.
  4. El traiem de la nevera i observem que és un bloc fred i sòlid, ben compactat. Amb un ganivet esmolat procedim a fer els talls fins per al carpaccio i anem emplatant. Finalitzem amb un raig de vinagreta.
  5. Per donar color al plat i varietat d'ingredients, posem unes gambes a la paella perquè s'enrosseixin una mica amb un raig d'oliva verge extra.
  6. Mentrestant, anem posant al plat al damunt del carpaccio de peus de porc el formatge de Josa que li aportarà un toc fresc, així com les faves i les ametlles una mica escampades.
  7. Després d'uns minuts enretirem les gambes que continuen crues i les posem damunt del plat.
  8. Agafem el plat i dos o tres minuts de gratinador. Més estona no per evitar que les ametlles es cremin.
  9. Ja tenim un carpaccio de peus de porc melós i gratinat amb una pinta estupenda. Rematem amb sal i cibulet. Bon profit!

Preparar el carpaccio de peus de porc són tres hores ben bones, però la resta d'ingredients els remates en menys de 10 minuts per fer un plat melós que es desfà en boca

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!