La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, torna una setmana més on ens proposa aquest nou menú de batch cooking setmanal amb 28 idees diferents per cuinar plats per a cada dia mantenint sempre una dieta equilibrada amb els productes de temporada. Aquesta setmana, del 13 al 19 de febrer, destaquen per dinar les cols de Brussel·les o els espinacs a la catalana, mentre que per sopar ressalten les croquetes de patata i costella o el verat amb fregit d'ametlles. Aquí també trobaràs la llista de la compra amb tots els ingredients que necessites si tens pensat anar al mercat. Pots descobrir com fer cada plat a través dels vídeos o bé consultar el menú de batch cooking. Us hi animeu?

No tindreu excuses per no menjar bé una setmana més!

 

Menú batch cooking del 13 al 19 de febrer

Aquests plats són els que menjarem aquesta setmana de dilluns a diumenge. Si vols saber com cuinar-los, continua llegint, o, si ho prefereixes, pots descarregar-te el menú de batch cooking en PDF.

Una tarda de feina: estris, ingredients i pas a pas

Què necessites per cuinar les 28 receptes del menú de batch cooking d'aquesta setmana? Aquí trobaràs tots els estris, ingredients necessaris i el pas a pas.

BASES

Conservar un enciam net

Separem les fulles de l’enciam i les rentem bé. Les eixuguem tant com puguem. En un recipient de vidre amb paper absorbent a la base hi disposem les fulles d’enciam. Tapem amb paper absorbent i tapem hermèticament. No li convé que entri aire.

OLLA

Omplim l'olla d'aigua i quan trenqui el bull:

  1. Alfàbrega: escaldem simplement submergint-la en aigua bullint, un segon i la refresquem immediatament amb aigua i gel (com un d’aquells banys turcs). Un cop ben freda, la traiem de l’aigua i la deixem en un colador, sense prémer-la, que vagi perdent l’aigua.
  2. Bròcoli: bullim bròcoli tallat a ramellets durant cinc minuts. El refresquem immediatament i guardem.

  3. Brou de carn: el farem amb la costella de porc, les pastanagues, el porro i l’api tallats. En una olla gran sense oli, hi posem la costella de porc i les verdures (pastanagues, porro, api). A foc lent, sofregim la costella. Quan comenci a treure part del seu greix, hi posem les verdures tallades. Donem un parell de voltes perquè s’enrosseixin lleugerament, hi afegim una fulla de llorer, una branca de farigola i unes quatre boles de pebre negre i ho cobrim amb aigua. Ho fem bullir durant 90 minuts. Si queda sense aigua, n’afegim. Ha de quedar cobert. Anem desescumant de tant en tant. Colem i guardem per separat: la carn, les verdures i el brou.

  4. Patates: bullim la meitat de les patates amb pell, durant 30 minuts.

  5. Ous: aprofitant que tenim l’aigua de bullir les patates, hi bullim uns 8 ous durant 8 minuts. Els refresquem i els guardem amb la closca.

  6. Cols de Brussel·les: en l’aigua bullint, coem les cols tal i com venen durant 4 minuts. Refresquem i guardem.

FORN

Encenem el forn a 200 °C:

  1. Pastanaga: pelem les pastanagues i les tallem a tires, les ruixem amb oli, sal i herbes. Les coem al forn durant 30 minuts.

  2. Per al romesco: en una safata de forn posem 3 tomàquets i una cabeça d’alls repelada però sencera. Ruixem amb una mica d’oli d’oliva i sal. Coem 30 minuts.

  3. Remolatxes: rentem bé les remolatxes, les tallem a llunes, les ruixem amb oli i sal i les enfornem durant 25 minuts.

  4. Crostons de pa: tallem el pa del dia anterior a daus. Els ruixem amb un bon raig d’oli d’oliva, sal i herbes. Enfornem a 180 °C deu minuts.

CASSOLA

  1. Fonoll rostit: tallem la part gruixuda del fonoll a làmines. Guardem les fulles tendres i crues del fonoll per a una altra preparació. Posem les làmines de fonoll sobre una safata de forn. Espolsem una mica de pebre vermell picant, sal i un bon raig d’oli d’oliva. Rostim a 180 °C durant uns 15 minuts.

  2. Fajol bullit: daurem 200 g de fajol en una paella amb un raig d’oli durant uns deu minuts. Cobrir amb 500 ml d’aigua i fer bullir uns 10 minuts o fins que veiem que el fajol està tou.

  3. Ceba sofregida: piquem el quilo de cebes i les coem amb un raig d’oli generós durant 30 minuts, a foc molt lent fins que quedi ben confitada. Posem la meitat de la ceba en pots de vidre tapats i donem la volta perquè faci el buit.

  4. Beixamel: a la cassola, hi posem 100 g de mantega. Esperem que fongui i hi afegim 100 g de farina. Quan prengui un color marronós bonic, hi aboquem un litre de llet a temperatura ambient i mitja culleradeta de sal. Coem lentament, sense deixar de batre, fins assolir la textura desitjada de salsa (hem de tenir en compte que un cop freda s’espesseirà). La posem en un recipient i tapem a pell amb paper de forn o plàstic film.

  5. Xampinyons/bolets: netegem els bolets, els tallem. Els saltem a la cassola amb un raig d’oli i sal, a foc mig, fins que siguin cuits.

  6. Tataki de vedella: salpebrem 500 g de culata de vedella en un tall i la daurem a la paella, a foc alt. Simplement hem de segellar-la externament però cal que quedi ben crua a l’interior. La untem amb una pasta feta amb 50 g de tomàquets secs trinxats barrejats amb una cullerada d’oli d’all i julivert, una cullerada sopera d’oli d’herbes i el suc i la ratlladura de la pell d’una llima. Deixem que maceri a la nevera un dia.

TÚRMIX

  1. Oli d'herbes: triturem l’alfàbrega i les fulles del julivert amb 300 ml d’oli d’oliva i una mica de sal fins que quedi un oli molt verd. Reservem en un pot de vidre amb tapa.

  2. Oli d'all i julivert: piquem bé un manat de julivert i el triturem amb 4 grans d’all pelats i picats i 500 ml d’oli d’oliva suau. Afegim una mica de sal i guardem en un pot tapat.

  3. Romesco: en un vas de batedora posem els tomàquets al forn, l’aigua dels tomàquets, la meitat de la cabeça d’alls pelats, una culleradeta de pebre vermell dolç, mitja culleradeta de pebre vermell picant, un grapat d’avellanes, un grapat d’ametlles, 80 ml d’oli d’oliva, un raig generós d’oli d’all i julivert i un raig de vinagre. Afegim un pessic generós de sal i triturem bé. Ha de quedar espès. Guardem tapat a la nevera.

  4. Pesto: triturem l’alfàbrega escaldada amb un grapat de nous, formatge parmesà i oli d’all i julivert. Afegim unes gotes de suc de llimona i sal per evitar l’oxidació de l’alfàbrega.

MICROONES

  1. Pernil cruixent: posem les làmines de pernil entre dos papers de cuina. Coem a màxima potència al microones durant un minut. Mirem si ha quedat cruixent i ampliem la cocció 30 segons més si encara està molt tou. Hem de saber que un cop fred perd humitat i s’asseca, o sigui que si surt del microones una mica tou hem d’esperar que es refredi perquè prengui la textura desitjada.

Batch Cooking: Dinars

Dilluns

Cigrons saltats amb espinacs i oli d’herbes aromàtiques

  • ​Una cullerada sopera de sofregit de ceba
  • 300g de cigrons cuits
  • 300g d’espinacs congelats
  • Dues cullerades d’oli d’herbes
  • 2 ous durs
  • Pernil cruixent

A la paella hi posem els espinacs amb el sofregit. Fem que coguin a foc baix fins que no quedin ben tous i cuits. Hi afegim els cigrons cuits i l’oli d’herbes. Coem a foc alegre fins que quedin ben amarats. Salpebrem. Els passem al plat i hi posem els ous durs tallats a vuitens i el pernil cruixent per sobre.

Fonoll rostit amb fajol i iogurt

  • ​100g de fajol bullit
  • Fonoll rostit
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • 2 taronges sanguines (una serà per a la salsa)
  • 1 iogurt grec
  • Les fulles tendres (i crues) del fonoll

Per a la salsa de taronja sanguina:

  • 60ml de suc de taronja sanguina
  • 15ml de salsa de soja
  • 40g de sucre
  • Un pessic de maizena

Fem la salsa de taronja sanguina. Posem tots els ingredients en una cassola i fem coure uns 10 minuts o fins que quedi amb textura de caramel. Barregem el iogurt grec amb el suc d’una taronja sanguina i les fulles tendres del fonoll picades. A la base del plat posem el iogurt, al mig posem el fajol bullit, a sobre hi posem el fonoll rostit i acabem amb el caramel de taronja sanguina.

Dimarts

Amanida de taronja sanguina, avellanes i anxoves

  • 150g d’espinacs tendres
  • Un grapat d’avellanes
  • 8 anxoves
  • 1 ceba tendra
  • 1 taronja sanguina
  • Una cullerada d’oli de sèsam
  • 50g d’oli d’oliva
  • Una cullerada de vinagre de Xerès
  • Sal

Pelem la taronja a sang, el que significa que retirarem totes les parts blanques de la pell, que són molt amargues. Fem una vinagreta amb la cullerada d’oli de sèsam, una cullerada de l’oli de les anxoves, dues cullerades d’oli d’oliva, una cullerada de vinagre de Xerès, el suc de la taronja que ha quedat adherit a les pells i una mica de sal. Piquem les avellanes i les introduïm a la vinagreta. Tallem la ceba tendra a juliana i la posem dins la vinagreta. Aniria bé que es macerés durant una mitja hora. Ara muntem l’amanida: barregem els espinacs amb la taronja i les anxoves. Amanim amb la vinagreta.

Botifarra amb bolets

  • 500g de botifarra
  • 200g de patata bullida
  • 250g de bolets saltats
  • 150g de sofregit de ceba
  • 200ml de brou de carn
  • Sal i pebre
  • 1 cs herbes provençals

En una paella a foc alt marquem la botifarra tallada a trossos, la retirem. Després enrossim el sofregit de ceba, quan tingui un color marronós, afegim els bolets saltats i hi donem un parell de voltes. Afegim les patates pelades i tallades, i hi tornem a donar unes voltes. Tornem a afegir la botifarra, salpebrem i cobrim amb el brou de carn, deixem que faci xup-xup uns 5 minuts. Acabem amb les herbes i ja podem degustar.

Dimecres

Cols de Brussel·les gratinades

  • 600g de cols de Brussel·les escaldades
  • Oli d’all i julivert
  • Mostassa a l’antiga
  • 400g de beixamel
  • Pernil cruixent
  • Sal i pebre

Tallem les cols en meitats. Barregem un raig generós d’oli d’all i julivert amb una cullerada sopera de mostassa a l’antiga. Amanim les cols amb aquesta barreja. Salpebrem. A la base d’una safata que pugui anar al forn escampem una cullerada de beixamel. A sobre hi posem les cols amanides, cobrim amb beixamel i una bona quantitat de formatge. Posem al forn preescalfat a 200 oC durant deu minuts. Acabem amb la funció de gratinat fins que prengui un color daurat. Fora del forn hi posem pernil cruixent esmicolat per sobre del gratinat.

Llobarro amb verduretes i romesco

  • 4 filets de llobarro
  • 200g de pastanaga rostida
  • 200g de remolatxa rostida
  • 200g de bròcoli escaldat
  • 200g de romesco

En un estoig de vapor de Lekué, sinó en una vaporeta convencional, hi posem el peix i les verduretes, amb un rajolí d’oli d’oliva. Cuinem al microones durant 4 minuts a màxima potència (dependrà del grossor del peix) o al foc si es una olla al vapor durant 4-6 minuts. Servim amb romesco.

Dijous

Amanida de patates, espàrrecs i herbes

  • Mig enciam net
  • 2 patates bullides amb pell
  • 10 espàrrecs blancs
  • 2 ous durs
  • Mitja ceba tendra
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 200g de tonyina en oli
  • Oli d’oliva

En un bol posem els rovells dels ous durs. Els aixafem amb una forquilla, afegint-hi poc a poc oli d’oliva i un rajolí d’oli d’all i julivert (sobretot agafant polpa de julivert) fins aconseguir una vinagreta lligada. Afegir la mostassa i barrejar. Piquem la clara cuita i la ceba i ho afegim a la vinagreta. Acabem amb una mica de sal. Tallem les patates i els espàrrecs blancs no gaire petits. Amanim les patates amb la vinagreta, que quedin ben amarades. A la base del plat posem l’enciam, a sobre les patates, els espàrrecs i la ceba tendra tallada juliana. Acabem amb la tonyina en oli i les clares de l’ou picades.

Tataki de vedella amb amanida

  • 300g de tataki de vedella
  • 200 g d’enciam net

Tallem ben fi el tataki de vedella, l’amanim amb la salsa del tataki i el servim amb l’enciam amanit.

Divendres

Endívies, pera, nous i gorgonzola

  • 3 endívies
  • 1 pera
  • 1 grapat de nous
  • 50g de gorgonzola
  • 50ml de nata líquida

Triturem el gorgonzola amb la nata. En un bol barregem les fulles d’endívies, una pera tallada a duets i nous lleugerament picades. Amanim amb la salsa de gorgonzola.

Pasta amb pesto

  • 400g de macarrons
  • 200g de pesto
  • 200g de pastanagues rostides

Formatge parmesà ratllat. Bullim la pasta en abundant aigua i sal per tal que quedi al dente. Tallem les pastanagues rostides i les posem en una paella. Les recuperem de temperatura, afegim el pesto, barregem. Immediatament hi posem els macarrons bullits i una cullerada d’aigua de la cocció. Sacsegem per amalgamar i acabem amb més formatge ratllat.

Dissabte

Espinacs a la catalana

  • 750g d’espinacs frescs
  • 150g de sofregit de ceba
  • 100g de cansalada
  • 30g d’ametlles, nous o avellanes
  • 50g panses
  • Sal i pebre

En una paella hi posem la cansalada tallada a tires a foc baix, que vagi fonent tot el greix, després l'enretirem i hi posem el sofregit de ceba, els fruits secs i les panses, donem un parell de voltes. Tornem a afegir la cansalada, i els espinacs, i tapem. Veurem com els espinacs redueixen de volum dràsticament, ho barregem tot i acabem de complimentar amb sal i pebre.

Calamarcets amb cols de Brussel·les

  • ​400g de cols de Brussel·les bullides
  • 100g d’oli d’all i julivert
  • 150g de ceba sofregida
  • 75ml de vi blanc
  • 800g de calamarcets nets (si pot ser amb pell, ja que ens aporta més sabor)
  • Sal i pebre

En una paella, o una olleta, posem l’oli d’all i julivert a foc baix perquè no se’ns cremi. Afegim el sofregit de ceba i hi donem unes voltes. Hi tirem el vi blanc i deixem que l’alcohol s’evapori. Afegim els calamarcets i els cuinem durant uns 7-10 minuts (dependrà de la mida). Quan quedin uns 3 minuts, afegim les cols de Brussel·les tallades i sacsegem el conjunt. Acabem de rectificar amb sal i pebre.

Diumenge

Amanida russa

  • 3 patates bullides
  • 100g de remolatxa rostida
  • 100g de pastanaga rostida
  • 80g d’olives farcides
  • 4 ous durs
  • 100g de tonyina
  • Maionesa
  • Sal

Pelem les patates i les aixafem lleugerament. Tallem la remolatxa i la pastanaga. Barregem amb la patata. Tallem les olives i les afegim a la barreja, també les anxoves i els rovells dels ous. Barregem amb la maionesa, que quedi ben impregnat. Salpebrem lleugerament. Finalment hi posem les clares ratllades.

Rostit de vedella de diumenge

  • 500g de llom baix de vedella
  • Sal, pebre i una cullerada de sucre
  • 1 cullerada d’herbes de provença
  • 100g de llard de porc (o de mantega)
  • 30g de mostassa
  • Una cullerada de Bovril (opcional)
  • 4 patates bullides
  • Mitja cabeça d’alls rostits (del romesco)

Traiem la carn de la nevera una hora abans de rostir-la. Barregem la sal, el pebre molt, el llard de porc, la mostassa, el Bovril i la cullerada de sucre amb les herbes de provença. Untem el llom amb aquesta barreja. La posem sobre una reixeta i la reixeta sobre una safata. La coem al forn a 200oC durant 30 minuts. Cada 5 minuts la ruixarem amb els sucs que deixa anar i que recull la safata. Per fer aquesta part cal retirar la safata i amb una cullera de mànec llarg anar mullant la carn. Fora del forn, recollim els sucs i els triturem amb la meitat d’una cabeça d’alls rostida. A la mateixa safata hi posem les patates bullides tallades i la salsa que hem triturat. Ho posem al forn perquè s’escalfin les patates. Deixem reposar la carn uns minuts abans de filetejar-la i acompanyar-la amb les patates i la salsa

Batch Cooking - Sopars

Dilluns

Crema de bolets

  • 2 cullerades de sofregit de ceba
  • 300g de bolets saltats
  • 500ml de brou de carn
  • 100ml de nata
  • 50g de crostons de pa

En una olla no gaire gran, posem el sofregit de ceba, els bolets i la nata. Fem coure el conjunt uns minuts, fins que la nata es redueixi lleugerament i prengui un color fosquet. Cobrim amb el brou de carn i fem bullir uns 10 minuts. Triturem el conjunt i rectifiquem de sal i pebre. Servim amb els crostons de pa.

Croquetes de patata i costella rostida

  • 500g de patata bullida
  • 300g de costella de porc bullida
  • 80g de sofregit de ceba
  • Un raig d’oli d’all i julivert
  • Farina
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  • Sal

Aixafem les patates bullides sense pell, afegim el sofregit de ceba, el raig d’oli d’all i julivert i la carn de la costella de porc bullida. Salpebrem. Fem una pasta amb el conjunt. Fem petites porcions i les passem per farina, ou i pa ratllat. Les fregim en oli d’oliva ben roent. Les traiem amb una escumadora i les posem en un plat amb paper absorbent perquè alliberin l’excés d’oli.

Dimarts

Saltat de remolatxa, pastanaga i ceba

  • Oli d’all i julivert
  • Un tros de gingebre fresc
  • 200g de pastanaga rostida
  • 300g de remolatxa rostida
  • 100g de ceba sofregida
  • Una culleradeta de vinagre de Xerès
  • Un raig de salsa Perrins
  • Una culleradeta de mostassa de Dijon
  • Sal i pebre negre

En una paella posem la pastanaga rostida i la remolatxa, un bon raig d’oli d’all i julivert, la ceba sofregida i el gingebre ratllat. En un bol barregem el vinagre de Xerès, la salsa Perrins, la mostassa de Dijon, sal i pebre negre. Ho afegim a la paella i fem que redueixi fins que les verdures quedin ben lacades.

Bunyols de bacallà

  • 200g de bacallà dessalat
  • 150g de patates bullides sense pell
  • 100g de farina
  • Dues cullerades soperes d’oli d’all i julivert
  • 1 ou
  • 100ml de llet
  • Un pessic de llevat
  • Oli per a fregir

Netegem el bacallà de pell i espines. Aixafem les patates en un bol i hi afegim el bacallà. Hi posem l’oli d’all i julivert i l’ou batut. Ara hi posem la meitat de la farina, el llevat i la meitat de la llet. Barregem bé i hi posem l’altra meitat de la farina i la llet. Ha de quedar una pasta fina però no líquida. Salpebrem (vigilant la quantitat de sal que tingui el bacallà). Escalfem l’oli de fregir i, amb dues culleres, hi anem posant boletes de pasta. Quan siguin ben daurades les traiem i les posem sobre un paper absorbent.

Dimecres

Ovnis de fajol

  • 400g de pastanaga rostida
  • 100g de ceba sofregida
  • 70g de fajol bullit
  • 1 ou
  • 50g d’emmental ratllat
  • 50g de farina
  • Sal i pebre
  • Fonoll rostit

Piquem les pastanagues rostides. En un bol barregem tots els ingredients, menys el fonoll rostit. En fem una mena d’hamburgueses i les passem per la paella, per les dues bandes, amb un raig d’oli fins que quedin ben enrossides. Acompanyem amb el fonoll rostit.

Truita de bròcoli i formatge brie

  • 8 ous
  • 300g de bròcoli escaldat
  • 100g de ceba sofregida
  • 2 patates bullides
  • 150g de formatge brie
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Batem els ous i salpebrem. Hi afegim el la ceba sofregida i les patates bullides trencades. Aixafem perquè l’ou impregni bé les patates. Afegim el bròcoli tallat ben menut, fins i tot es podria ratllar. Tallem el formatge brie a dauets. En una paella on hi càpiga tot (o fem les truites individuals en una paella petita), amb un raig d’oli, hi aboquem els ous amb el carbassó. A foc mig, esperem que qualli per una banda. Ara hi posem el formatge brie i girem la truita. Esperem que qualli per l’altra banda i servim.

Dijous

Bledes amb pastanaga, patates i oli d’herbes

  • ​1kg de bledes
  • 4 patates bullides
  • 2 pastanagues rostides
  • Sal
  • Oli d’herbes

Separem les penques de les fulles de les bledes. Les posem en un recipient amb aigua per netejar-les bé. Les penques les bullirem durant deu minuts o també les podem coure al microones, tapades amb una tapa apta per a microones, durant tres minuts a potència màxima. Tallem les patates i les pastanagues. En una paella, unim totes les verdures i les saltem amb un bon raig d’oli d’herbes. Salpebrem.

Burritos de vedella

  • 4 fajitas de blat
  • 300g de bistec de vedella tallat a tires
  • 100g de salsa romesco
  • Espinacs tendres
  • pastanaga rostida
  • 200g de remolatxa rostida
  • Uns quants bolets saltats
  • Sal

En una paella coem a foc fort amb un raig d’oli, les tires de bistec salpebrades. Han de quedar cuites per fora però una mica cruetes per dins, perquè no quedin eixarreïdes. Afegim les verdures cuites -pastanaga, romesco, bolets- i les integrem. Untem la fajita amb el romesco. Posem el bistec i les verdures, enrotllem. Passem els burritos per una paella amb un raig d’oli a foc fort fins que quedin enrossits per fora i l’interior agafi temperatura.

Divendres

Crema de remolatxa amb formatge de cabra

  • 400g de remolatxa cuita
  • 150g de formatge de cabra
  • 80g de ceba sofregida
  • 200ml de brou de carn (o de verdures o aigua, si la volem vegetariana)

Crostons de pa. En una cassola posem la ceba sofregida, un raig d’oli d’all i julivert i la remolatxa cuita. Cobrim amb el brou de carn i fem bullir uns cinc minuts. Triturem, salpebrem i servim amb el formatge de cabra esmicolat i uns crostons de pa.

Costella agredolça

  • ​1kg de costella de porc bullida
  • 100g de sofregit de ceba
  • 100g de melmelada de prunes
  • El suc d’una taronja
  • 40ml de salsa de soja
  • La ratlladura d’un tros de gingebre fresc
  • 100ml de brou de carn

En una paella posem la soja, el suc de la taronja, la melmelada, el sofregit de ceba, el brou de carn i el gingebre ratllat. Hi introduïm les costelles bullides i anem lacant fins que la salsa es redueixi i les costelles quedin ben impregnades.

Dissabte

Amanida de bròcoli i pernil

  • 500g de bròcoli escaldat
  • 100g de pernil cruixent
  • 50g de ceba fregida cruixent
  • 30g de barreja de llavors
  • 30g de panses
  • 100ml de maionesa
  • Una culleradeta de vinagre de Xerès
  • Una culleradeta de mel
  • Sal i pebre

Barregem la maionesa amb el vinagre, la mel, un pessic de sal i una mica de pebre negre. Amanim el bròcoli amb la maionesa. Afegim les llavors i les panses. Posem en un safata i acabem amb la ceba fregida cruixent i el pernil cruixent per sobre.

Croque madame

  • ​4 llesques de pa de motlle
  • 4 llesques de pernil cuit
  • 80g de formatge emmental
  • 50g de formatge emmental ratllat
  • 100g de salsa beixamel
  • 4 ous

Torrem lleugerament el pa de motlle i l’untem amb una capa generosa de beixamel. Sobre la beixamel posem les llesques de pernil i de formatge. Posem beixamel sobre el formatge i a sobre formatge ratllat. Gratinem al forn fins que sigui daurat. Finalment hi posem un ou cuit a una paella amb un raig d’oli, a l’estil ou ferrat.

Diumenge

Remolatxa rostida amb mantega d’anxoves

  • 400g de remolatxa rostida
  • 100g de mantega
  • 4 anxoves
  • Un grapat de tàperes
  • Farigola fresca

Preparem la mantega d’anxoves. Per una banda hem de deixar estovar la mantega, ho podem fer deixant-la a temperatura ambient fins que sigui tova o la podem estovar al microones, procurant que no es fongui, que no es liqüi. Piquem les anxoves, les tàperes i la farigola. Barregem amb la mantega i la posem en un pot. La guardem a la nevera fins que agafi cos. Escalfem la remolatxa i hi posem una cullerada de mantega d’anxoves per sobre, que amb l’escalfor de la remolatxa es fondrà lleugerament.

Verat amb fregit d’ametlles

  • 4 verats desespinats
  • 100g de sofregit de ceba
  • Un raig d’oli d’all i julivert
  • 80 g d’ametlles filetejades
  • 100ml de vi blanc
  • Sal i pebre
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç

Salpebrem el verat i el coem en una paella, per la part de la pell. Al cap d’un parell de minuts, donem la volta i deixem que cogui lleugerament per la part de la carn. Reservem. A la paella on hem fet el verat hi posem el sofregit de ceba i deixem que dauri lleugerament a foc mig. Afegim l’oli d’all i julivert, remenem i hi afegim les ametlles filetejades. Fem que coguin una mica, una mica de pebre vermell i hi afegim oli de la samfaina i un vas petit de vi blanc. Coem fins que evapori. Fem que evapori i cobrim el verat amb el fregit d’ametlles ben calent. Podem acompanyar amb unes verdures o una patata bullida talladeta.

Llista de la compra pel batch cooking (4 persones)

Aquí tens tots els ingredients que necessites comprar al supermercat per poder cuinar tots els plats del menú de batch cooking d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Supermercat

  • 1kg de cigrons cuits
  • 200g de fajol
  • 1 iogurt grec
  • 1 pot petit de salsa de soja
  • 1 pot petit de maizena
  • 500ml de nata líquida
  • 100g d’avellanes
  • 100g d’ametlles filetejades
  • 100g de nous
  • 50g panses
  • 30g de barreja de llavors
  • 1 pot petit de Bovril (opcional)
  • 1 ampolla petita d’oli de sèsam
  • 1 ampolla petita de vinagre de Xerès
  • 1 pot petit de salsa Perrins
  • 1 pot petit d’herbes provençals
  • 1 pot petit de mostassa de Dijon
  • 1 pot petit de tàperes
  • 1 pot petit de pebre vermell dolç
  • 1 pot petit de llevat químic
  • 1 llauna d’espàrrecs blancs
  • 1 paquet de fajitas/burritos de blat
  • 1kg de macarrons
  • 1 pot petit de melmelada de prunes
  • 50g de ceba fregida cruixent
  • Un pot petit de mel
  • Un pot petit d’olives farcides
  • 100g de tonyina en oli

Carnisseria

  • 1kg de costella de porc tallada a barnilles
  • 500g de botifarra
  • 500g de culata de vedella
  • 300g de bistec de vedella tallat a tires
  • 500g de llom baix de vedella
  • 50g de gorgonzola
  • 150g de formatge parmesà ratllat
  • 150g de formatge de cabra
  • 100g de formatge emmental
  • 150g de formatge emmental ratllat
  • 100g de llard de porc
  • 100g de cansalada
  • 1 dotzena d’ous
  • 200g de pernil salat
  • 100g de pernil cuit

Peixateria

  • 12 anxoves
  • 200g de bacallà dessalat
  • 4 filets de llobarro
  • 800g de calamarcets nets
  • 4 verats desespinats

Fruiteria

  • 2kg de cebes
  • 500g d’espinacs congelats
  • 750g d’espinacs tendres
  • 1kg de bledes
  • Un manat d’alfàbrega
  • Un manat petit de julivert
  • 3 bulbs de fonoll fresc
  • 500g de taronges sanguines
  • 1 kg de barreja de bolets
  • 1kg de pastanagues
  • 1 porro
  • 1 tros d’api
  • 2kg de patates
  • 1 ceba tendra
  • 2 cabeces d’all
  • Un tros de gingebre fresc
  • 1kg de remolatxa crua
  • 1kg de cols de Brussel·les escaldades
  • 1 bròcoli
  • 1 enciam
  • 3 endívies
  • 1 pera
  • Farigola fresca

T'ho posem fàcil! Aquí tens la llista de la compra en PDF perquè vagis a comprar al mercat tots els ingredients del menú batch cooking d'aquesta setmana. Si vols recuperar els batch cooking del mes de gener de la nostra xef Ada Parellada, els pots trobar a Batch cooking de gener: menú, receptes i llista de la compra. Veuràs altres opcions de receptes per cuinar durant una tarda i així tenir preparats els menús de tota la setmana. Descobreix quin és el que més s'ajusta als teus ingredients i comença a cuinar!