La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer el millor pagre al forn per aquest Nadal, una recepta que voldràs replicar aquests dies als fogons de casa.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

El millor pagre al forn per Nadal

El peix al forn és un plat deliciós que sembla molt elaborat, però que és més senzill del que et penses. El pagre és un peix menys conegut que el lluç, el bacallà o la sardina, però és una espècie perfecta per preparar durant les festes de Nadal. Amb aquests passos aconseguiràs un plat per compartir exquisit i sucós que et pot servir d'alternativa a les receptes clàssiques de pollastre rostit o escudella de Nadal.

Ingredients:

  • 1 pagre sencer
  • 3 patates
  • 2 alls
  • Unes branques de farigola fresca
  • Sal
  • Pebre negre en gra
  • 20 g de pebre vermell
  • El suc d’una llimona
  • Oli d’oliva
Plat acabat pagre Ada Parellada
Pagre al forn / Foto: Martí Torres

Elaboració:

Pelem i tallem les patates a làmines. En una safata on càpiga el peix sencer, posem un raig d’oli, les patates laminades, farigola, sal i pebre. Tapem amb paper de forn per protegir les patates i enfornem a 180 °C durant 25 minuts. És moment de fer la marinada. Per fer-la necessitarem barrejar l’all, la sal i el pebre en un morter i matxucar-ho tot bé fins que la mescla quedi ben lligada. Afegeix el pebre vermell, el suc de llimona i l’oli i continua bé fins a aconseguir integrar correctament tots els ingredients. És moment de posar-se amb el peix. Fem uns talls transversals al pagre per ambdós costats i bolquem la marinada per sobre. Ens assegurem que la marinada penetri bé pels talls per aconseguir que el sabor arribi a tots els racons del peix. Reservem tapat durant 30 minuts com a mínim a la nevera. Posem el pagre sobre les patates, afegim el vi blanc i enfornem a 180 °C durant 15 minuts per cada quilo de peix. En funció de la teva peça ho hauràs de deixar més o menys estona; en aquest cas han estat 25 minuts, però estigues al cas que no queda cru ni es cou de més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!