La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és un verat amb amanida, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
El verat amb amanida és un plat fresc i gustós que pots menjar com un entrant o com un plat principal. És una manera exquisida de gaudir de tots els beneficis i vitamines de la fruita i la verdura (que, com sempre, pots adaptar en funció dels teus gustos o de la temporada en què preparis el plat) i també de la proteïna del peix. Pràcticament, podríem parlar d'un mar i muntanya, però aquest verat amb amanida va més enllà. S'assemblaria més a una esqueixada de bacallà, una mica més sofisticada, perquè no inclou carn. En qualsevol cas, prepara tots els ingredients i posa't mans a l'obra per fer el millor verat amb amanida que pots fer de manera casolana.
Prepara tots els ingredients i posa't mans a l'obra per fer el millor verat amb amanida que pots fer de manera casolana
Ingredients de la recepta:
- Remolatxa
- Cogombre
- Pastanaga
- Ceba tendra
- Mitja llimona
- Préssec o paraguaià
- Tabasco
- Oli
- Vinagreta
- Verat
- Aigua
- Vinagre
- Sal
- Olivada
😍 Albergínia fumada amb foie
El pas a pas de la recepta
- El primer que hauràs de fer és preparar l'amanida. Ratlla la pastanaga i el cogombre i talla la ceba tendra en làmines rodones.
- Incorpora en un bol la remolatxa, el cogombre, la pastanaga, la ceba tendra, el suc de mitja llimona, uns talls de préssec o paraguaià, un raig de tabasco i una mica d'oli.
- Barreja bé tots els ingredients fins que comencin a tenir una tonalitat rosa, color que aporta la remolatxa.
- Un cop tinguis l'amanida, prepara el verat. L'hauràs hagut de deixar durant 4:30 h en vinagre, aigua i sal.
- Un cop marinat, talla'l per la meitat en transversal i posa'l sobre l'amanida. Si vols fer-ho més bonic, posa una meitat mirant cap amunt i l'altra cap avall, així donaràs més dinamisme al plat.
- Remata el verat amb amanida amb una mica d'olivada i un bon raig d'oli d'oliva.
Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.