Quina meravella i varietat els productes que tenim a Catalunya! Un dels grans exponents de la cuina catalana és el calçot. Tot i que està apropant-se a les acaballes, encara podem gaudir dels calçots i de les diferents tècniques que existeixen per cuinar-los. En aquest cas, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta original: fregir-los amb una bateria d'ingredients apoteòsica: fer uns calçots fregits amb sardina fumada, ceba tendra i taronja. Impactant a primer cop d'ull, però realment deliciós i exquisit per als nostres gustos. Diferent, senzill i boníssim! Fes play al vídeo per descobrir el pas a pas, la llista d'ingredients i descobrir-ne tots els detalls. Salut i sort, família!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Uns increïbles calçots fregits amb sardina fumada i ceba tendra i taronja per donar color a un producte de temporada aurífic que ofereix mil i una combinacions possibles

Ingredients de la recepta

  • Calçots
  • Farina
  • Sardina fumada
  • Ceba tendra
  • Taronja
  • Oli d'oliva verge extra

🔝 Un bacallà esqueixat amb cecina de vaca i mongetes tendres per esclatar d'eufòria
 

El pas a pas de la recepta

  1. Fregidora a 180 graus, oli d'oliva verge extra i enfarinem els calçots. Cap a la fregidora!
  2. Aquí el que busquem és obtenir el punt de cruixent del calçot per la part exterior, mentre que per dins ha de mantenir-se ben tendre. Pocs minuts i ja ho tindrem!
  3. La part més delicada, però també més creativa, és muntar el plat.
  4. En primer lloc, els calçots en posició vertical i les sardines fumades en horitzontal.
  5. Continuem amb la ceba tendra al damunt, juntament amb uns talls de taronja.
  6. Tornem a posar a sobre de tot els calçots, en aquesta ocasió en posició horitzontal, una mica més de sardina i ho rematem tot plegat amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Salut i sort, família!
Calçots fregits del Diego Alías / Foto: Marta Turull

Una recepta de menys de cinc minuts per sorprendre a les acaballes de la temporada dels calçots: fregits i ben segur que voldràs repetir!

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!