La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és un mató cremat amb peres i pasta de full, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
Les postres són una de les parts més importants d'un àpat. Convé tenir una bona beguda, uns bons entrants i, per descomptat, un plat principal gustós. Però les postres són el plat que ens deixarà el gust final d'un àpat, per tant convé que siguin bones. Un toc dolç que sempre agrada, però que es pot portar al següent nivell. Les postres d'hivern són especialment bones, i aquesta recepta feta amb productes de proximitat n'és el màxim exponent. Només necessites quatre ingredients, cinc minuts i moltes ganes de menjar bé. Qui ha dit que amb fruita només es pot fer macedònia? No et caldrà ni tan sols agafar paper i boli perquè aquesta recepta és tan senzilla que te l'aprendràs de memòria. Pasta de full, mató, pera i sucre són els únics ingredients que hauràs de tenir per fer aquest mató cremat. És un plat que, a més, pots versionar de la manera que més t'agradi: pots canviar el mató per nata, la pera per maduixa, la pasta de full per carquinyolis i el sucre per mel, entre moltes altres combinacions possibles.
Les postres d'hivern són especialment bones, i aquesta recepta feta amb productes de proximitat n'és el màxim exponent
Ingredients de la recepta:
- Pasta de full
- Mató
- Pera
- Sucre
😍 Amanida de llenties, bròquil i cecina
El pas a pas de la recepta
- Estira la pasta de full i dona-li una forma allargada. Com en tots els passos d'aquesta recepta, la senzillesa en la seva elaboració fa que et puguis permetre el luxe de modificar alguns passos i ingredients al teu gust. Si la compres feta, pots agafar la pasta de full amb el gruix i la forma que més t'agradi, però que no sigui gaire gran perquè puguis emplatar-ho en un format de dues mossegades.
- Afegeix una mica de mató en un extrem de la pasta de full. Si el mató és de qualitat i de proximitat, molt millor. L'alternativa seria posar-hi crema o nata, però en aquest cas, el mató és l'ingredient principal del plat i convé no canviar-lo.
- Afegeix un tall de pera a l'altre extrem de la pasta de full. Procura que sigui pera bona, de proximitat i millor si és madura. Si la pera és massa verda serà difícil mossegar-la bé sense que la pasta de full s'esmicoli.
- Afegeix una mica de sucre per sobre del mató i de la pera.
- Amb l'ajuda d'un bufador o d'una planxa per cremar la crema catalana, caramel·litza el sucre fins que quedi daurat i cruixent. També pots optar per fer un caramel i afegir-lo per sobre.