La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és un farcell de col amb botifarra i formatge, el plat casolà més bo del país, una manera exquisida de gaudir d'un gran plat de temporada. Salut i sort, família!
Els farcells de col són una manera magnífica de fer volar la teva imaginació. La recepta d'avui és molt senzilla i només necessitaràs quatre ingredients molt bàsics per fer-la. A més, no tardaràs més de 15 minuts a preparar-la i aconseguiràs, no només un plat gustós, sinó també una ració ben contundent que et farà passar la gana de seguida. Podríem dir que es tracta d'una versió verda de les crestes, amb la subtitució de la pasta per col, però que no és en cap cas un plat vegetarià o vegà perquè inclou carn i formatge. Però com sempre, ja saps que pots adaptar els ingredients del farcit, la gràcia de fer servir col és que la pots omplir amb els aliments que més t'agradin. Prova diferents maneres de cuinar-ho i segur que descobriràs sabors i combinacions que et sorprendran.
La recepta d'avui és molt senzilla i només necessitaràs quatre ingredients molt bàsics per fer-la
Ingredients de la recepta:
- Botifarra
- Botifarra negra
- Formatge
- Col
- Oli
- Pebre
😍 Verat amb amanida
El pas a pas de la recepta
- En un bol, afegim la botifarra i la botifarra negra.
- Ho barregem bé perquè s'integrin les dues carns. Opcionalment, s'hi pot afegir o canviar qualsevol de les dues botifarres per un altre tipus de carn, però ha de ser crua.
- Un cop tinguem les botifarres barrejades, afegim formatge a la mescla. Talla a daus una mica de formatge i incorpora'l al bol.
- Barreja tots els ingredients i fes-ne boles, com si fossin mandonguilles, de la mida que vulguis els farcellets.
- Embolcalla la carn i el formatge amb la fulla verda escaldada de la col. No hi posis la tija del mig, que és més dura.
- Un cop fets els farcellets, posa'ls en una safata i posar'ls al forn durant 10 minuts a 200 graus o fins que estiguin cuinats.
- Comprova que la carn sigui cuita i el formatge hagi fos (ho pots fer obrint un farcellet per la meitat) i ja podràs gaudir d'aquest magnífic plat.
Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.