La millor manera de gaudir d'un àpat excel·lent és preparant a casa els plats i receptes més delicioses amb els ingredients del nostre entorn. Elaboracions que agraden a tothom i que pots fer d'una manera ràpida i senzilla. La recepta que ens porta avui el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, és una broqueta de mar i muntanya, una manera senzilla de combinar dos mons diferents, però complementaris. Salut i sort, família!

La combinació de sabors de mar i muntanya és una de les mescles més populars de la nostra gastronomia. Un dels plats més típics en què trobem aquest estil de cuina són els arrossos de mar i muntanya; preparacions delicioses que combinen ingredients provinents del mar, com el peix o el marisc, amb altres productes -sovint carnis- de la muntanya, com el pollastre, el conill o les verdures de temporada. Els arrossos de mar i muntanya tenen la seva complicació, però aquesta recepta de broqueta és d'allò més ràpida, senzilla i exquisida. Com sempre, pots adaptar-la amb els ingredients de temporada que més t'agradin, però si vols seguir els passos que t'expliquem aquí, no t'encantis i fixa't en tots els detalls!

Els arrossos de mar i muntanya tenen la seva complicació, però aquesta recepta de broqueta és d'allò més ràpida, senzilla i exquisida

Ingredients de la recepta

  • Xampinyons
  • Gamba
  • Tomates cherry
  • Magret
  • Ous de truita de riu

😍 Un ravioli d'ou amb rossinyols
 

El pas a pas de la recepta

  1. El primer que necessitaràs, com és lògic, és una broqueta. En ella hi hauràs de muntar els ingredients frescos principals: xampinyons, gambes i tomates cherry. Ingredients que pots substituir per d'altres que t'agradin més o que s'adaptin millor a la temporada que toca.
  2. Un cop muntada la broqueta, és moment de fregir-la. Posa-la en oli calent fins que tots els ingredients quedin ben daurats.
  3. A continuació, prepara el magret. En aquest cas és fet a casa, però sempre pots comprar-lo preparat. Talla'l finet i posa'l damunt la broqueta. Amb l'escalfor del fregit, el magret quedarà temperat.
  4. Per acabar, l'últim ingredient de mar; bé, en aquest cas, de riu. Els ous de truita de riu aporten un contrast molt divertit perquè exploten a la boca i tenen una textura que converteix aquesta broqueta en un plat exquisit.

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!