L'anticucho és un tipus de broqueta d'origen peruà, que posteriorment es va tornar popular en alguns països sud-americans amb diferents variacions. Consisteix en carn i altres aliments que es rosteixen enfilats en una punxa i rostits a la graella. L'acompanyant és el chimichurri, una salsa feta a base d’alls, julivert, pebrot picant, sal, oli i vinagre, utilitzada per condimentar la carn, típica de l’Argentina. Per a aquesta ocasió, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta força atrevida amb el protagonisme de dos elements units a través d'aquesta salsa: un anticucho de cors d'ànec, xampinyons i chimichurri per fer aquest cap de setmana amb la màxima esplendor gastronòmica i un plat per llepar-se els dits. Només de llegir el nom dels ingredients i de veure la foto ja venen ganes d'endrapar-ne un bon mos. Salut i sort, família!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Descobreix aquesta recepta atrevida feta a partir de cors d'ànec, xampinyons i la salsa chimichurri

Diego Alías durant l'elaboració de l'anticucho / Foto: Marta Turull
Diego Alías durant l'elaboració de l'anticucho / Foto: Marta Turull

Ingredients de la recepta

  • 8 cors d'ànec
  • Xampinyons
  • Salsa chimichurri
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

🤤 Unes textures de mango, coco i vainilla amb el toc d'una neula
 

El pas a pas de la recepta

  1. Deixem reposar els cors d'ànec en aigua i gel durant un bon grapat de minuts. Posteriorment, agafem els cors d'ànec i els punxem amb un palet, en el qual combinarem un cor d'ànec amb un xampinyó. Farem una repetició: cor d'ànec i xampinyó, fins a tenir-ne tres de cada element al llarg de la broqueta.
  2.  Posem un rajolí d'oli d'oliva verge a la paella i hi posem els palets a coure's durant tres o quatre minuts. Tapem la paella. Li donem la volta i tres o quatre minuts més.
  3. La intenció és que quedi ben cuit per dins, ja que no volem restes de sang del cor d'ànec ni quedi cru. A poc a poc va agafant color.
  4. A la mateixa paella, posem unes cullerades de salsa chimichurri per damunt i els costats.
  5. Ho emplatem amb els palets de cors d'ànec i xampinyons, i ho condimentem amb un toc de sal i pebre.
  6. Un plat de carrer típic de l'Amèrica del Sud amb una bona cervesa per prendre un diumenge. Salut i sort, família!

Una elaboració mundial, que ha conquerit els continents, però amb una versió 2.0 catalana per resignificar l'anticucho al nostre país

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!