La gastronomia i el temps van de bracet. Quan fa fred, acostumem a posar a taula plats més calents per entrar en temperatura i augmentar els graus corporals. A l'estiu, tanmateix, és tot el contrari. Busquem desesperadament receptes i idees per evitar suar encara més i gaudir d'un àpat fresc i refrescant. El gaspatxo n'és un exemple. Però n'hi ha molts. A continuació, et descobrim una proposta que podràs cuinar a casa teva en molt pocs minuts. Es tracta d'una sopa de meló, un plat original, deliciós, còmode d'elaborar i meravellós per degustar durant els mesos més calorosos de l'any. A La Gandula d'ElNacional.cat et presentem una recepta per fer una refrescant sopa freda de meló, ideal quan el termòmetre no afluixa.
🍻 5 cerveseries artesanes de Barcelona per als amants de la cervesa | MAPA
🍸 7 còctels boníssims amb els quals sorprendràs els teus convidats
Per a aquest estiu, et presentem un d'aquells entrants que et fan salivar quan fa calor. A internet, trobaràs moltes variants d'aquesta recepta, moltes d'elles incorporen nata líquida, llet o llet evaporada. Des de La Gourmeteria, et recomanem, més que una sopa, un batut de meló. I és que, quan un meló és dolç i ben madur, és preferible no alterar el seu excepcional sabor. Per tant, i com veuràs, aquest plat és ben senzill de fer i entra de meravella. Els encenalls torrats de pernil ibèric li aportaran la sofisticació necessària per convertir un vulgar batut en un entrant de categoria. Un plaer sa i refrescant ideal per als dies de més calor de l'any.
Primerament, què es necessita per fer aquesta recepta? Realment, tal com hem anat dient, molt poca cosa, ja que amb un tres i no res la tindràs feta. Els ingredients serien un meló normal, un meló tipus Gàl·lia, oli d'oliva verge extra, 50 g de pernil ibèric i menta per decorar. Així, ja ho tindries tot per procedir a l'elaboració. Per cert, una variant recomanada és l'opció d'afegir un raig de nata líquida o llet a la sopa de meló.
Ens endinsem en la preparació del plat. Començarem per obrir els nostres melons. Assegura't que siguin ben madurs. D'entrada, prepararem unes broquetes de boles de meló que resultaran molt simpàtiques a la vista. Amb una cullera especial, farem boles de meló. Amb dues boles, serà suficient. Ara fem el mateix amb l'altre tipus de meló. De fet, ho podeu fer amb tots els tipus de meló que trobis, tot combinant colors i sabors.
Un cop fetes les broquetes, aprofitarem tot el meló sobrant on hem fet les boles. Tallem una llesca ben gruixuda i traiem les llavors. Col·loquem el meló ben net dins un bol per triturar. Fem el mateix amb l'altre meló. I ara, tal qual, ho triturem. Que quedi ben fi. Ho reservem a la nevera. Ara és el torn del pernil. El tallem amb unes tisores, ben petit. Escalfem una paella i, sense gens d'oli, saltem aquests encenalls de pernil. De seguida que canviï de color ja el podem retirar. A l'hora d'emplatar, aboquem el batut de meló al plat i decorem amb els encenalls de pernil, la broqueta de meló i un raig d'oli d'oliva verge extra. Una cullera i a gaudir d'aquest refrescant plat de sopa de meló.
Altres opcions per fer una sopa freda de meló
Hi ha però diferents opcions a l’hora de preparar una sopa freda de meló. Una variant és afegir mig cogombre, unes 15 fulles de menta i el suc de mitja llimona al got de la batedora on hi hem posat la polpa de meló, juntament amb la sal i cullera d’oli d’oliva. Ho servim amb unes gotes de iogurt i brots de cibolet. Impressionant!
Hi ha qui, opcionalment, hi posa altres tipus de fruita, com mitja poma verda del tipus Golden, préssec o mango. Igualment, hi ha qui incorpora fruits secs com ara ametlles o anacards, que aporten més cos a la sopa. Els pinyons torrats són ideals com a acompanyament. Gaudiu d’aquestes senzilles receptes i refresqueu-vos ara que la calor pica de valent.
No et perdis altres articles igual de refrescants i interessants de La Gandula. Per exemple, cellers de barri a Barcelona per poder fer un vermut a l'ombra o descobrir els millors gustos de gelat d'aquest estiu 2023.