La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en les aletes de pollastre i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar unes aletes de pollastre adobades i al forn, agredolces i al forn amb un toc de llimona.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb aletes de pollastre
1. Adobades i al forn
Ingredients:
- 400 g d’aletes de pollastre
- 50 ml de salsa Perrins
- 50 ml de salsa de soja
- 100 g de quètxup
- 25 g de mostassa
- 1 culleradeta d’all en pols
- 150 ml d’oli d’oliva

Barregem la salsa Perrins, la salsa de soja, el quètxup, la mostassa, l’all en pols i l’oli d’oliva. A continuació, untem bé les aletes amb aquesta barreja i deixem macerar durant un mínim de 30 minuts. Les traiem de l’adobat i les posem en una safata de forn protegida amb un raig d’oli. Les enfornem a 190 °C durant 15 minuts. Les traiem del forn i acabem d’untar-les amb la resta d’adob. Finalment, les enfornem 5 minuts més.
2. Agredolces
Ingredients:
- 400 g d’aletes de pollastre
- 50 ml de salsa de soja
- El suc d’una llimona
- 100 g de mel
- 100 ml d’aigua
- Oli d’oliva

Comencem també amb una barreja, però en aquest cas de la salsa de soja amb la llimona, la mel i l’aigua. Daurem les aletes a una paella amb un raig d’oli a foc alt. Quan siguin daurades per les dues bandes hi aboquem la barreja de soja, llimona, mel i aigua. Abaixem el foc i anem coent lentament i lacant amb la barreja fins que pren textura de xarop. Servim.
3. Al forn amb un toc de llimona
Ingredients:
- 400 g d’aletes de pollastre
- Una llimona
- Unes branques de romaní fresc
- 4 grans d’all
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva

Salpebrem les aletes i les ruixem amb oli d’oliva. Les maseguem bé perquè quedin ben untades. Posem un raig d’oli en una safata de forn i alineem les aletes. Posem unes branques de romaní i uns grans d’alls amb pell i tot. Hi aboquem el suc de la llimona. Enfornem a 190 °C durant 30 minuts.