En el meu cas vaig començar amb una unça de xocolata per acabar els menjars. Sempre em faltava aquest toc dolç final que tan bon sabor de boca deixa, però no pots caure tots els dies en la temptació de prendre un dolç...

Però també conec qui l'afegeix cada matí al cafè per començar el dia amb un extra d'energia i positivisme. Per a això, la millor opció és apostar pel cacau pur, encara que al principi hagis d'afegir una miqueta de sucre per endolcir la barreja de cacau i cafè.

Foto: Pixabay
Però engreixa molt!

Comencem desterrant mites. Una xocolata negra, en un percentatge major a 80%, i de qualitat, no és igual que la típica rajola de xocolata amb llet i una quantitat tremenda de sucre afegit.

Encara que bé és cert que una unça de xocolata sumeixi gairebé el doble de calories que una poma, si es pren amb moderació i dins del marc d'una dieta saludable, no té per què haver-hi problemes. Com en tot, en el consum de xocolata també ha de regnar la moderació.

Foto: Pixabay

Més enllà de les calories

No podem valorar un producte sol per les calories que suma, ja que en moltes ocasions estan atapeïts de beneficis que els converteix en aliments molt interessants.

En el meu cas, tot va començar perquè em sentia feliç després de prendre el meu quadradet de xocolata. I això té una base científica que li dona suport. La xocolata negra pot estimular l'alliberament d'endorfines i serotonina, dues hormones relacionades amb la felicitat i el benestar. Per la qual cosa és correcte dir que aquest petit plaer té el poder de millorar l'estat d'ànim i reduir l'estrès. Primer súper punt per a la xocolata.

Foto: Pixabay

I n'hi ha més

El sabor de la xocolata és molt intens per la qual cosa transmet la sensació d'estar sadollat. Així, després de menjar una amanida o un menjar lleuger, compensar amb aquest sabor tan fort i sentir la boca plena de xocolata uns segons, ajuda a oblidar la sensació de gana. De fet, després de menjar xocolata no sol venir de gust consumir res més. Per això, la xocolata compleix la funció de premi alhora que de fre. És el final perfecte.

Foto: Pixabay

Una mica d'investigació

Només cal llegir una mica sobre la xocolata per comprovar que les seves propietats i beneficis són meravellosos.

És ric en antioxidants com els famosos flavonoides, que poden ajudar a combatre el mal dels radicals lliures i reduir el risc de malalties cròniques. Alhora, col·labora a cuidar el teu cor ja que molts estudis parlen de com pot millorar la salut cardiovascular en reduir la pressió arterial, millorar el flux sanguini i reduir el risc de malalties del cor.

Foto: Pixabay

Fet a casa

Si el que et puja l'ànim i t'ajuda a començar el dia amb bon peu és una galeta o pa de pessic de xocolata, intenta que sigui casolà. Així podràs apostar per cacau de qualitat i controlar el sucre. La resta de beneficis són els mateixos.