La mort del cuiner Fermí Puig aquest divendres als 65 anys ha generat ràpidament missatges de condol a les xarxes socials. Entre les primeres reaccions, hi ha la del president a l’exili, Carles Puigdemont, que en referència directa al cuiner li ha donat les “gràcies de tot cor per tantes i tantes coses meravelloses”. Puigdemont també ha agraït de Puig el seu “compromís insubornable i incondicional a la causa de Catalunya. “Quin greu, el trobarem molt a faltar”, ha afegit. També ha reaccionat a la mort de Puig el president del Barça, Joan Laporta, en un article publicat a ElNacional.

 

 

El president en funcions Pere Aragonès ha descrit Fermí Puig com un referent i figura imprescindible per a la cultura culinària i ha agraït la seva aposta "per la cuina tradicional catalana i pel compromís amb el país".

 

Des de les files de Junts per Catalunya, ha enviat un missatge de condol el secretari general del partit, Jordi Turull. “Quina tristor per aquesta pèrdua”, ha dit Turull, tot afegint que Fermí Puig “és molt més que un gran referent de la cuina catalana”. Per Turull, el cuiner era “una persona amb una gran empatia, una envejable saviesa arrelada a la terra i una gran estima i compromís amb Catalunya”, ha remarcat en un missatge a X.

 

 

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, també ha expressat el seu condol per la mort del cuiner. “Quina notícia més trista. Quant de talent i d’humanitat es perd amb la mort del gran Fermí Puig. Sempre venia a saludar i a fer-la petar quan eres al seu restaurant. Sempre fidel a allò que estimava: la cuina catalana, el Barça, el país… Descansi en pau”, ha manifestat Borràs al seu compte d’X.

 

 

L'exvicepresident del Govern i expresident d'ERC Oriol Junqueras també ha expressat el seu condol a través de les xarxes, a més de mostrar l'agraïment per la passió i la dedicació de Fermí Puig "a l'hora de convertir la cuina catalana en un valor cabdal del nostre país".

 

Altres missatges de condol han arribat de l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, que ha donat les gràcies al cuiner pel seu “exemple de compromís i estima al país”. “Gràcies per haver convertit el teu ofici en un acte ple de referències culturals i tradicionals de la societat catalana. Gràcies la teva estima i suport en els moments difícils”, ha reiterat Sánchez.

 

Records de la seva editora

També ha expressat el seu condol per la mort del cuiner l’editora Ester Pujol. En un missatge a les xarxes socials, Pujol ha recordat els llibres que va editar amb el cuiner. “Va ser un festival fer aquests llibres amb en Fermí Puig, xef de primera i gran lector”, ha recordat.

 

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia ha subratllat que "la cuina catalana va tenir amb Fermí Puig un fidel sentinella que va saber projectar els valors de tradició i cultura a través del temps". "Va defensar la Cuina Catalana amb un gran compromís personal. El seu llegat gastronòmic perviu en l'obra i a la història de la seva trajectòria", afegeix l'Acadèmia en un condol que ha fet públic a través de les xarxes i on pronostica que "avui una de les estrelels gastronòmiques brillarà més que mai".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!