Estem d’enhorabona! El Gerard, propietari del Bar Gelida, obrirà de manera immediata aquests dies una extensió del bar Gelida. En paraules d’ell, de fet, el nou local ja estaria obert si no tingués un parell de treballadors de baixa. Avui, però, ens hem reunit una colla d’amics al nou bar Migrat per celebrar-ho en família. Com sabeu, el Gelida és un bar bodega i casa de menjars amb 75 anys d’història a l’esquena; que aviat està dit. Anar-hi significa gaudir de la millor cuina catalana a un preu escandalosament raonable i endinsar-se en un viatge en el temps, perquè el local manté la mateixa decoració des que van obrir portes. Per posar un exemple, els dimarts i els dijous fan arròs a 3,80 € el plat.
Però, com ha anat la cosa? Fa uns anys que l’antic propietari del bar la Palmera, situat justament a la cantonada contrària del Gelida, tenia el local llogat, però el que realment li interessava era vendre'l al Gerard. No a qualsevol persona, sinó al seu amic i veí de tota la vida del Bar Gelida, amb qui l’uneix una bona amistat des que el Gerard era un infant. Dit i fet. Així, finalment, fa uns mesos es van posar d’acord i el Gerard va comprar el local, que ha anat arreglant els darrers mesos ajudat en part per la cervesera Damm, que li ha pintat les parets i ha col·laborat en la decoració.
Els clients, encantats amb la nova obertura
Doncs bé, com he dit, el nostre amic Gerard ha decidit muntar una mena de sucursal a escassos metres del Gelida on la gent pugui anar quan aquest estigui ple i tastar la mateixa cuina al mateix preu. Comentem que hi ha una part de la clientela jove que beuen més que mengen, i Migrat està ideat justament per a ells. Inclús part del personal del nou Migrat serà personal que treballa actualment al Gelida. El nom de Migrat fa referència al nom de la masia que tenien els seus avis al poble de Gelida.
El Gerard va estudiar Enginyeria Industrial i, de fet, treballava d’enginyer, però quan els seus pares es jubilen l’any 2016, decideix deixar-ho tot i fer-se càrrec del negoci familiar que van fundar els seus avis, cosa que el converteix en la tercera generació al capdavant del bar. Està molt content de la decisió presa i que el seu pare, l’Albert, amb 73 anys, encara aparegui una estoneta al matí a ajudar-lo; si sou clients del Gelida, sabreu que és un home incombustible que transmet bonrotllisme a treballadors i clients. El Gelida ha mantingut la seva extensa carta de cuina tradicional catalana des que van obrir, però el capipota és el plat més sol·licitat. Fixeu-vos que actualment en cuinen 20 quilos cada dia. Una autèntica bestiesa, quasi 500 quilos al mes, us ho imagineu?
La cuina està oberta a tota hora, però els plats del dia apareixen a partir de la una, no abans. Avui també tenien trinxat, faves, cargols, jarret de porc i civet de senglar. La carta, en canvi, està disponible a qualsevol hora amb els seus cigrons, llenties estofades, tripa, capipota, vedella guisada, fricandó de vedella, galta de porc, conill al forn i moltes propostes més que cuinen amb el mateix amor amb què ho feien fa setanta anys els seus avis.
Estem d’enhorabona, el Gerard, propietari del Bar Gelida, obrirà de manera immediata aquests dies una extensió del bar Gelida, el Bar Migrat
Un dels secrets del seu èxit, a banda de la cuina, és clar: intenten fidelitzar la plantilla, que ara és de setze treballadors, mantenint-la i cuidant-la el millor que poden. El Gerard diu que això ja ho va aprendre dels seus pares i dels seus avis, creu que l’equip és importantíssim i que sense ell no serien on són. Em confessa que sempre intenten mantenir la bona sintonia i que són com una gran família. Pel que fa a la parròquia, el 90% és local, que és del que sempre han tingut cura, el que els interessa i volen, però les xarxes socials i el boca-orella fan que hi vingui gent de tot arreu.