Estem d’enhorabona, perquè el prestigiós xef francès Romain Fornells, establert a Barcelona fa quasi trenta anys, i amb una trajectòria consolidada amb restaurants com el Caelis, amb una estrella Michelin, o com a director gastronòmic del Rooftop Ohla Barcelona, l’Azul Rooftop Barceloneta o el Tejada Mar, entre d’altres, ha inaugurat aquests dies el flamant Café Pablo al mateix Museu Picasso.
Pablo Picasso tenia el cor dividit, igual que el nostre xef Romain Fornells, entre París i Barcelona, com el director del museu Emmanuel Guigon ens recorda durant la presentació del restaurant. Picasso no era conegut per ser un carpanta sinó més aviat tot el contrari, tenia fama de ser un discret comensal a qui li agradava el peix i la verdura, tot i que la gastronomia és ben visible en part de la seva obra.
Com dèiem, el restaurant Café Pablo està ubicat al Museu Picasso, en un dels bonics palaus del carrer Montcada, nucli de l’arquitectura civil medieval de Barcelona, i en paraules del xef RF és el reflex de l’amor que sentia el pintor malagueny per la gastronomia catalana i francesa: “Es tracta d’un viatge culinari únic que celebra el millor de totes dues cultures gastronòmiques”. Són dues cuines ben diferents i amb moltes particularitats pròpies, però també amb molts punts en comú que podrem degustar en aquest espai únic que recorda un bistrot parisenc però al cor de Ciutat Vella.
Així, durant la seva presentació, he pogut donar fe que la proposta és ben sòlida i estic convençut serà una aposta guanyadora en un barri on no abunden locals on puguis xalar de valent a un preu raonable. No deixeu de fixar-vos en la fórmula de migdia a divuit o vint euros. Com a mostra del seu saber fer es van servir uns cargols de la Borgonya, uns escamarlans Robuchon, el pâté en croûte i un entrecote amb salsa cafè de París.
La resta de la carta la conformen altres plats de la cuina tradicional francesa, amanides, peixos i carns, però també un bon pernil Joselito amb pa amb tomàquet, croquetes, anxoves del Cantàbric o foie amb torrades per fer un àpat més informal, o si s’escau també podreu fer un agradable esmorzar a la seva terrassa. Ara bé, el Café Pablo no només és un bon lloc on fer cap per menjar, així doncs, igualment podreu anar a prendre unes copes amb els amics, ja que l’espai s’ho mereix.
El xef va comentar durant la presentació: “Jo soc 100% barcelonès i 100 % francès, no sé com va això”, provocant el somriure dels assistents, tota una declaració d’intencions que podreu confirmar si tasteu la seva cuina, de debò.