L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i El Nacional us oferim aquesta setmana un nou clip audiovisual amb la iniciativa compartida de “Els Acadèmics”. Un projecte on els membres de l’ACGN es podran donar a conèixer, amb un to més didàctic i distès tots aquells aspectes de la nostra gastronomia i de la nostra cultura catalana. 

Avui és el torn de Josep Vilella i Llirinós, qui és membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició de la Comissió Organitzadora del Primer Congrés Català de la Cuina i del col·lectiu 5 a Taula de La Vanguardia

Josep Vilella és autor de la col·lecció “Art i Cuina”, del llibre “Dels Fogons a la Taula” i del llibre “Cuinem en família”. També és assessor de la versió castellana del Larousse gastronòmiques. Vilella com a gran gastrònom, ha estat un gran viatger encuriosit per la cuina dels grans mestres. De fet, en la dècada dels 80 i els 90 va visitar de forma habitual els millors restaurants del món, iniciant relació d’amistat amb xefs que han marcat tendència.

Vilella és un gran recopilador de cartes de restaurants, fet que li ha permès realitzar una gran col·lecció de patrimoni culinari extraordinari. En el següent vídeo, ens explicarà la importància dels records en el món de la cuina.  

Som el que mengem, el que llegim, el que veiem, el que sentim i som el que recordem 

Vilella acaba fent un recorregut per aquells plats i àpats gastronòmics que més l'han marcat, amb un especial agraïment als seus pares, qui li van dedicar un temps meravellós, explica, que gràcies a aquest, li ha permès adquirir una estima especial per la cuina i la gastronomia.