L'agredolç de pernil consisteix en barrejar el gust salat del pernil amb la dolçor de la mel i l'agre del vinagre. El resultat és una combinació força encertada.

Alternativament, es pot cuinar la mateixa recepta amb magres de pernil o altres carns blanques. Com veureu a les imatges, jo he utilitzat vinagre de Módena pel seu particular aroma i color, però podeu emprar qualsevol tipus de vinagre que us agradi. Som-hi!

 

Ingredients

4 talls de pernil

3 cullerades de mel

1 raig de vinagre

1 raig d'oli

 

Variants:

Es pot escaldar el pernil abans de fregir-lo

Es pot fer amb fetge de porc (Fetge a l'agredolç), magre de porc, xai o pit de pollastre, prèviament enrossits.

Preparació
1.
agredolc pernil pas1

He emprat cuixa de pernil de cebo. Podeu fer servir pernil serrà també.

2.
agredolc pernil pas2

Tireu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i escalfeu-lo una mica.

3.
agredolc pernil pas3

Fregiu les llesques de pernil.

4.
agredolc pernil pas4

En 30 segons ho tindreu fet d'una banda. Doneu-li la volta i feu el mateix.

5.
agredolc pernil pas5

Reserveu el pernil sobre un paper absorbent. La salsa ja conté prou oli.

6.
agredolc pernil pas6

Notareu que el pernil queda cruixent.

7.
agredolc pernil pas7

A la mateixa paella amb el mateix oli (i greix) que ha quedat, tireu-hi un raig de vinagre generós. COMPTE: Perill de cremades! Abans de tirar el vinagre retireu la paella del foc i espereu uns segons per baixar la temperatura de l'oli. La reacció amb el vinagre és forta, fins i tot al respirar. Amb tot, fareu fumera a la cuina, tingueu-ho en compte.

8.
agredolc pernil pas8

Doneu unes voltes amb la cullera.

9.
agredolc pernil pas9

I afegiu-hi la mel també.

10.
agredolc pernil pas10

Ara remeneu uns instants fins que el vinagre perdi la fortor.

11.
agredolc pernil pas11

Ho podeu escalfar una mica més.

12.
agredolc pernil pas12

Passeu el pernil al plat.

13.
agredolc pernil pas13

I tireu-hi per sobre unes cullerades de la salsa agredolça. No cal posar-la tota. Millor no excedir-se i afegir-ne més si cal.

14.
agredolc pernil pas14

Serviu-lo a taula ben calent.

15.
agredolc pernil pas15

Quina pinta, eh?

16.
agredolc pernil pas16

Un tros de pa cuit amb llenya sucat a la salsa i un tros de pernil... no té preu! Bon profit!