L'agredolç de pernil consisteix en barrejar el gust salat del pernil amb la dolçor de la mel i l'agre del vinagre. El resultat és una combinació força encertada.

Alternativament, es pot cuinar la mateixa recepta amb magres de pernil o altres carns blanques. Com veureu a les imatges, jo he utilitzat vinagre de Módena pel seu particular aroma i color, però podeu emprar qualsevol tipus de vinagre que us agradi. Som-hi!

 

Ingredients

4 talls de pernil

3 cullerades de mel

1 raig de vinagre

1 raig d'oli

 

Variants:

Es pot escaldar el pernil abans de fregir-lo

Es pot fer amb fetge de porc (Fetge a l'agredolç), magre de porc, xai o pit de pollastre, prèviament enrossits.

Preparació
1.

He emprat cuixa de pernil de cebo. Podeu fer servir pernil serrà també.

2.

Tireu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i escalfeu-lo una mica.

3.

Fregiu les llesques de pernil.

4.

En 30 segons ho tindreu fet d'una banda. Doneu-li la volta i feu el mateix.

5.

Reserveu el pernil sobre un paper absorbent. La salsa ja conté prou oli.

6.

Notareu que el pernil queda cruixent.

7.

A la mateixa paella amb el mateix oli (i greix) que ha quedat, tireu-hi un raig de vinagre generós. COMPTE: Perill de cremades! Abans de tirar el vinagre retireu la paella del foc i espereu uns segons per baixar la temperatura de l'oli. La reacció amb el vinagre és forta, fins i tot al respirar. Amb tot, fareu fumera a la cuina, tingueu-ho en compte.

8.

Doneu unes voltes amb la cullera.

9.

I afegiu-hi la mel també.

10.

Ara remeneu uns instants fins que el vinagre perdi la fortor.

11.

Ho podeu escalfar una mica més.

12.

Passeu el pernil al plat.

13.

I tireu-hi per sobre unes cullerades de la salsa agredolça. No cal posar-la tota. Millor no excedir-se i afegir-ne més si cal.

14.

Serviu-lo a taula ben calent.

15.

Quina pinta, eh?

16.

Un tros de pa cuit amb llenya sucat a la salsa i un tros de pernil... no té preu! Bon profit!