Per a millorar el farciment de les tradicionals Albergínies farcides, he afegit una mica de cep i pernil ibèric. He aprofitat la carn d'una salsa bolonyesa que he barrejat amb beixamel i ha quedat un gust molt suau. Espero que us agradi.
2 albergínies
300 g de salsa bolonyesa
100 g ceps secs (hidratats)
50 g pernil ibèric
sal
pebre
oli d'oliva verge extra
salsa beixamel
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas1 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/67/97/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas1.jpeg)
Prèviament, tindrem preparada la salsa bolonyesa. Preparem els ingredients i posarem els ceps secs a hidratar en un bol amb aigua, una mitja horeta abans de fer el plat.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas2 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/68/36/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas2.jpeg)
Posarem les albergínies tallades per la meitat en una safata pel forn i les enfornarem uns 15 minuts a 180 graus. Així les tindrem mig cuites i a l'hora de posar-les de nou al forn amb el farciment, no hauran d'estar tanta estona. De fet, les podeu coure completament i escalivar-les embolicades en paper de plata.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas3 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/68/75/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas3.jpeg)
Buidar-les respectant que quedi un bon tros de "paret". He trobat unes albergínies força grosses, oi?
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas4 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/69/83/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas4.jpeg)
Amb el de dins, que no està del tot cuit, ho fregirem per a fer el farciment.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas5 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/70/34/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas5.jpeg)
Perfecte.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas6 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/70/79/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas6.jpeg)
Fregir el pernilet ben picat en abundant oli, però res, 20 segons.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas7 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/71/24/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas7.jpeg)
Seguidament, afegim l'albergínia i ho saltem tot plegat.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas9 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/72/02/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas9.jpeg)
... una mica de nou moscada... que no falti...
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas10 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/72/62/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas10.jpeg)
Picarem bé els ceps i els afegirem a la paella. L'aigua dels ceps, en aquesta ocasió, no l'aprofitarem gaire. Potser podem afegir una miqueta a la mateixa beixamel, però no gaire.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas11 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/73/34/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas11.jpeg)
Farem un lloc enmig de la paella per a saltar els bolets.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas12 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/73/73/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas12.jpeg)
Afegirem la salsa bolonyesa i ho remenarem tot bé.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas13 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/74/12/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas13.jpeg)
Ho deixarem coure una miqueta, evitant que s'enganxi i es cremi.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas14 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/74/51/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas14.jpeg)
Remeneu bé la beixamel. En aquesta ocasió ens interessarà que quedi força sencera (no gaire líquida).
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas15 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/75/29/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas15.jpeg)
Un cop feta la beixamel, li afegirem 3 o 4 cullerades al nostre sofregit i la resta la guardarem per a cobrir les albergínies. Quins colors i quines combinacions més meravelloses, eh?... juasss...
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas16 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/75/71/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas16.jpeg)
Ho remenarem bé i ho deixarem coure 2 o 3 minuts. Rectificarem de sal, si cal.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas17 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/76/10/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas17.jpeg)
Omplirem les albergínies amb el farciment obtingut. Així, tal qual, les podeu congelar si voleu.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas18 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/76/49/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas18.jpeg)
Cobrim les albergínies amb la salsa beixamel sobrant.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas19 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/76/88/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas19.jpeg)
Posarem una miqueta de formatge i una miqueta de mantega, si volem.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas20 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/77/54/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas20.jpeg)
Enfornar uns 15-20 minuts a 180 graus... fins que veieu que estiguin ben daurades.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas21 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/77/93/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas21.jpeg)
Ta-ta-ta-txannnnnnnnnnnn!... i aquest és el resultat.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas22 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/78/32/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas22.jpeg)
Sempre poso diverses fotografies per intentar captar aquell trosset que ens agradi. No hem d'oblidar que el menjar ha d'entrar primer per la vista.
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas23 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/78/71/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas23.jpeg)
Quina bona pinta, eh?
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas24 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/79/10/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas24.jpeg)
Ummmm, què bones estan!
![alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas25 alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/79/49/alberginia-farcida-salsa-bolonyesa-ceps-pernil-pas25.jpeg)
Bon profit, nanos!