Per a millorar el farciment de les tradicionals Albergínies farcides, he afegit una mica de cep i pernil ibèric. He aprofitat la carn d'una salsa bolonyesa que he barrejat amb beixamel i ha quedat un gust molt suau. Espero que us agradi.

Ingredients

2 albergínies

300 g de salsa bolonyesa

100 g ceps secs (hidratats) 

50 g pernil ibèric 

sal 

pebre

oli d'oliva verge extra 

salsa beixamel

Preparació
1.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas1

Prèviament, tindrem preparada la salsa bolonyesa. Preparem els ingredients i posarem els ceps secs a hidratar en un bol amb aigua, una mitja horeta abans de fer el plat.

2.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas2

Posarem les albergínies tallades per la meitat en una safata pel forn i les enfornarem uns 15 minuts a 180 graus. Així les tindrem mig cuites i a l'hora de posar-les de nou al forn amb el farciment, no hauran d'estar tanta estona. De fet, les podeu coure completament i escalivar-les embolicades en paper de plata.

3.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas3

Buidar-les respectant que quedi un bon tros de "paret". He trobat unes albergínies força grosses, oi?

4.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas4

Amb el de dins, que no està del tot cuit, ho fregirem per a fer el farciment.

5.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas5

Perfecte.

6.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas6

Fregir el pernilet ben picat en abundant oli, però res, 20 segons.

7.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas7

Seguidament, afegim l'albergínia i ho saltem tot plegat.

8.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas9

... una mica de nou moscada... que no falti...

9.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas10

Picarem bé els ceps i els afegirem a la paella. L'aigua dels ceps, en aquesta ocasió, no l'aprofitarem gaire. Potser podem afegir una miqueta a la mateixa beixamel, però no gaire.

10.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas11

Farem un lloc enmig de la paella per a saltar els bolets.

11.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas12

Afegirem la salsa bolonyesa i ho remenarem tot bé.

12.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas13

Ho deixarem coure una miqueta, evitant que s'enganxi i es cremi.

13.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas14

Remeneu bé la beixamel. En aquesta ocasió ens interessarà que quedi força sencera (no gaire líquida).

14.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas15

Un cop feta la beixamel, li afegirem 3 o 4 cullerades al nostre sofregit i la resta la guardarem per a cobrir les albergínies. Quins colors i quines combinacions més meravelloses, eh?... juasss...

15.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas16

Ho remenarem bé i ho deixarem coure 2 o 3 minuts. Rectificarem de sal, si cal.

16.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas17

Omplirem les albergínies amb el farciment obtingut. Així, tal qual, les podeu congelar si voleu.

17.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas18

Cobrim les albergínies amb la salsa beixamel sobrant.

18.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas19

Posarem una miqueta de formatge i una miqueta de mantega, si volem.

19.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas20

Enfornar uns 15-20 minuts a 180 graus... fins que veieu que estiguin ben daurades.

20.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas21

Ta-ta-ta-txannnnnnnnnnnn!... i aquest és el resultat.

21.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas22

Sempre poso diverses fotografies per intentar captar aquell trosset que ens agradi. No hem d'oblidar que el menjar ha d'entrar primer per la vista.

22.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas23

Quina bona pinta, eh?

23.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas24

Ummmm, què bones estan!

24.
alberginia farcida salsa bolonyesa ceps pernil pas25

Bon profit, nanos!