Excel·lent plat tradicional que permet força variacions en el farciment. A mi m'agrada utilitzar tota mena de bolets de temporada. De vegades també hi afegeixo beixamel, una mica per al farciment i la resta per cobrir-les. Sembla que portin molta feina, però es fan relativament de pressa. Penso que podria ser una bona proposta per a un sopar romàntic. Tsch... que també hi ha parelles que troben romàntic sopar un potatge de cigrons amb cansalada i xoriço.

Ingredients

4 albergínies de mida gran

200 g de carn de vedella picada

200 g de carn de porc picada

100 g de pa ratllat

100 g de formatge ratllat

2 ous durs

1 ceba trinxada fina

un raig de llet

oli d'oliva

pebre

sal

Variants:

S'hi pot afegir tomàquet en el sofregit.

S'hi pot fer una reducció de vi blanc o de vi ranci.

S'hi poden afegir panses i pinyons.

Es pot afegir beixamel al farcit.

Es pot servir amb una base de salsa de tomàquet.

Preparació
1.
alberginies farcides pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
alberginies farcides pas2

L'albergínia ha de tenir una bona mida.

3.
alberginies farcides pas3

La carn picada, de bona qualitat. Barrejarem la vedella amb el porc.

4.
alberginies farcides pas4

D'entrada, posem a bullir els dos ous.

5.
alberginies farcides pas5

Mentrestant, anirem preparant les albergínies.

6.
alberginies farcides pas6

Partiu les albergínies longitudinalment...

7.
alberginies farcides pas7

... i feu uns talls a la polpa.

8.
alberginies farcides pas8

Fregiu-les fins que estiguin rosses.

9.
alberginies farcides pas9

Quan comencin a agafar color... la carn estarà tova.

10.
alberginies farcides pas10

Traieu-ne la polpa amb una cullera. Aneu amb compte de no cremar-vos.

11.
alberginies farcides pas12

Us han de quedar buides però senceres.

12.
alberginies farcides pas13

La polpa la reservem. La podeu trinxar una mica més si voleu.

13.
alberginies farcides pas14

Ara trinxem la ceba.

14.
alberginies farcides pas15

En la mateixa paella... sofregim la ceba.

15.
alberginies farcides pas16

Mentrestant, ratllem els tomàquets.

16.
alberginies farcides pas17

Opcionalment, hi podeu posar una cullerada de pebre vermell.

17.
alberginies farcides pas19

Empebrem la carn...

18.
alberginies farcides pas20

... i la salem també.

19.
alberginies farcides pas22

Ho remenarem tot per coure la carn sense que es torri massa.

20.
alberginies farcides pas23

Si voleu podeu posar uns quants pinyons...

21.
alberginies farcides pas24

... que donaran un gran sabor.

22.
alberginies farcides pas25

Per cert, he canviat de paella. L'altre se m'havia quedat petita. Coses que passen. És important treballar còmodes.

23.
alberginies farcides pas26

Quan la carn hagi canviat de color... hi posarem el tomàquet.

24.
alberginies farcides pas27

Deixarem coure el tomàquet uns 10 minuts a foc baix.

25.
alberginies farcides pas28

Un cop cuit el tomàquet hi abocarem els ous durs trinxats.

26.
alberginies farcides pas30

També hi tirarem el pa ratllat. Més o menys una capa que ho cobreixi tot.

27.
alberginies farcides pas31

Ho remenarem per a integrar-ho amb la carn.

28.
alberginies farcides pas32

A continuació, hi posem la llet. Jo he posat un got per aquesta quantitat.

29.
alberginies farcides pas33

Lligueu-ho tot plegat...

30.
alberginies farcides pas34

... i quan comenci a fer xup-xup...

31.
alberginies farcides pas35

... hi també la polpa de l'albergínia.

32.
alberginies farcides pas37

Ho remenem una mica...

33.
alberginies farcides pas38

Opcionalment, si voleu, podeu triturar aquest preparat i fer una mena de crema.

34.
alberginies farcides pas39

D'aquesta manera els més petits de la casa s'ho mengen millor... i no troben "trossos".

35.
alberginies farcides pas40

Però jo us recomano no triturar-ho. Personalment, penso que queda molt més bo.

36.
alberginies farcides pas41

Farciu les albergínies amb el farciment que hem preparat.

37.
alberginies farcides pas42

Per acabar, tireu-hi una mica de formatge ratllat per sobre, el que més us agradi.

38.
alberginies farcides pas43

Ho enfornarem en mode grill... durant uns 10-12 minuts.

39.
alberginies farcides pas44

Fins que estiguin ben torrades.

40.
alberginies farcides pas45

I ja les podem emplatar.

41.
alberginies farcides pas46

Aquí les teniu acabades.

42.
alberginies farcides pas47

Com us comentava, he optat per acompanyar-les d'uns pebrots de Padró.

43.
alberginies farcides pas48

Només els heu de saltar amb unes gotes d'oli i, un cop fets, tirar-hi un polsim de sal grossa.

44.
alberginies farcides pas49

Emplatem i acompanyem amb els pebrots. 

45.
alberginies farcides pas50

La tastem?... ummmm... una copa de vi negre si us plau! Bon profit!