Aquest és un plat molt típic a casa nostra. Però us he de reconèixer que, si ens guiem pel seu nom, aquesta recepta semblaria tenir una presentació o elaboració diferent a la que veureu. Almenys, a mi m'ha passat.
I és que, certament, es pot coure l'albergínia al forn de mil maneres, a que si? I sempre queda bona! Respecte de la recepta tradicional, només he afegit unes cebetes mini per donar-li al conjunt un punt de volum i textura addicional, però les podeu obviar si no les voleu. Un plat fàcil i ràpid de fer, per a aquelles ocasions en les que no tenim massa gana o no tenim masses ganes de cuinar. Som-hi!
4 albergínies
4 tomàquets madurs
200 g de formatge ratllat
oli d'oliva
1 gra d'all
julivert
pebre negre
sal
Variants:
Podeu afegir-hi unes cebes mini
![alberginies al forn pas1 alberginies al forn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/11/53/alberginies-al-forn-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![alberginies al forn pas2 alberginies al forn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/11/80/alberginies-al-forn-pas2.jpeg)
El tomàquet, com sempre, si és ben madur, ecològic i de temporada, molt millor.
![alberginies al forn pas4 alberginies al forn pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/12/34/alberginies-al-forn-pas4.jpeg)
Poseu aigua a bullir.
![alberginies al forn pas5 alberginies al forn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/12/61/alberginies-al-forn-pas5.jpeg)
Quan bulli aboqueu-hi les cebes.
![alberginies al forn pas6 alberginies al forn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/12/88/alberginies-al-forn-pas6.jpeg)
Deixeu-les durant un parell de minuts.
![alberginies al forn pas7 alberginies al forn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/13/15/alberginies-al-forn-pas7.jpeg)
I les retireu.
![alberginies al forn pas8 alberginies al forn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/13/42/alberginies-al-forn-pas8.jpeg)
Deixeu que es refredin una mica.
![alberginies al forn pas9 alberginies al forn pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/13/69/alberginies-al-forn-pas9.jpeg)
Seguidament les podreu pelar. Talleu la punta.
![alberginies al forn pas10 alberginies al forn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/13/96/alberginies-al-forn-pas10.jpeg)
I la pell sortirà sola.
![alberginies al forn pas11 alberginies al forn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/14/23/alberginies-al-forn-pas11.jpeg)
![alberginies al forn pas12 alberginies al forn pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/14/50/alberginies-al-forn-pas12.jpeg)
Ara, en una paella amb un punt d'oli salteu-les, que agafin una mica de color i les reserveu. No patiu si queden una mica crues, ja que aniran al forn.
![alberginies al forn pas13 alberginies al forn pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/14/77/alberginies-al-forn-pas13.jpeg)
Trinxeu all i julivert.
![alberginies al forn pas14 alberginies al forn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/15/04/alberginies-al-forn-pas14.jpeg)
Ara, piqueu els tomàquets a daus.
![alberginies al forn pas15 alberginies al forn pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/15/31/alberginies-al-forn-pas15.jpeg)
No importa massa la mida ni que us quedin diferents.
![alberginies al forn pas16 alberginies al forn pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/15/58/alberginies-al-forn-pas16.jpeg)
Barregeu els tomàquets amb l'all i julivert.
![alberginies al forn pas17 alberginies al forn pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/15/85/alberginies-al-forn-pas17.jpeg)
Tireu una mica de sal.
![alberginies al forn pas18 alberginies al forn pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/16/12/alberginies-al-forn-pas18.jpeg)
Una mica de pebre negre.
![alberginies al forn pas19 alberginies al forn pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/16/39/alberginies-al-forn-pas19.jpeg)
I com no, un bon raig d'oli d'oliva.
![alberginies al forn pas20 alberginies al forn pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/16/66/alberginies-al-forn-pas20.jpeg)
Remeneu-ho bé.
![alberginies al forn pas21 alberginies al forn pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/16/93/alberginies-al-forn-pas21.jpeg)
Deixeu reposar aquesta barreja una estona.
![alberginies al forn pas22 alberginies al forn pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/17/20/alberginies-al-forn-pas22.jpeg)
Ara toca treballar l'albergínia. Renteu-la i assequeu-la. Talleu rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.
![alberginies al forn pas23 alberginies al forn pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/17/47/alberginies-al-forn-pas23.jpeg)
Col·loqueu-les en una safata de forn amb paper cuisson o amb una mica d'oli a la part inferior.
![alberginies al forn pas24 alberginies al forn pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/17/74/alberginies-al-forn-pas24.jpeg)
Agafeu una cullera de la barreja de tomàquet.
![alberginies al forn pas25 alberginies al forn pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/18/01/alberginies-al-forn-pas25.jpeg)
I poseu-ho sobre l'albergínia.
![alberginies al forn pas26 alberginies al forn pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/18/28/alberginies-al-forn-pas26.jpeg)
Així amb totes les rodanxes.
![alberginies al forn pas27 alberginies al forn pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/18/55/alberginies-al-forn-pas27.jpeg)
Al capdamunt poseu-hi una cebeta.
![alberginies al forn pas28 alberginies al forn pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/18/82/alberginies-al-forn-pas28.jpeg)
I cap al forn, a uns 190 graus + ventilació durant 30 minuts.
![alberginies al forn pas29 alberginies al forn pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/19/09/alberginies-al-forn-pas29.jpeg)
Passat aquest temps la verdura ja estarà cuita.
![alberginies al forn pas30 alberginies al forn pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/19/36/alberginies-al-forn-pas30.jpeg)
Poseu ara formatge per sobre.
![alberginies al forn pas31 alberginies al forn pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/19/63/alberginies-al-forn-pas31.jpeg)
I deixeu-ho gratinar 5 minuts més.
![alberginies al forn pas32 alberginies al forn pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/19/90/alberginies-al-forn-pas32.jpeg)
I ja les tindreu a punt per servir.
![alberginies al forn pas33 alberginies al forn pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/20/17/alberginies-al-forn-pas33.jpeg)
Dues o tres rodanxes per persona és una bona ració.
![alberginies al forn pas34 alberginies al forn pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/20/44/alberginies-al-forn-pas34.jpeg)
Que siguin ben calentes això si. Bon Profit!