Aquest és un plat molt típic a casa nostra. Però us he de reconèixer que, si ens guiem pel seu nom, aquesta recepta semblaria tenir una presentació o elaboració diferent a la que veureu. Almenys, a mi m'ha passat.
I és que, certament, es pot coure l'albergínia al forn de mil maneres, a que si? I sempre queda bona! Respecte de la recepta tradicional, només he afegit unes cebetes mini per donar-li al conjunt un punt de volum i textura addicional, però les podeu obviar si no les voleu. Un plat fàcil i ràpid de fer, per a aquelles ocasions en les que no tenim massa gana o no tenim masses ganes de cuinar. Som-hi!
4 albergínies
4 tomàquets madurs
200 g de formatge ratllat
oli d'oliva
1 gra d'all
julivert
pebre negre
sal
Variants:
Podeu afegir-hi unes cebes mini

Prepareu els ingredients.

El tomàquet, com sempre, si és ben madur, ecològic i de temporada, molt millor.

Poseu aigua a bullir.

Quan bulli aboqueu-hi les cebes.

Deixeu-les durant un parell de minuts.

I les retireu.

Deixeu que es refredin una mica.

Seguidament les podreu pelar. Talleu la punta.

I la pell sortirà sola.


Ara, en una paella amb un punt d'oli salteu-les, que agafin una mica de color i les reserveu. No patiu si queden una mica crues, ja que aniran al forn.

Trinxeu all i julivert.

Ara, piqueu els tomàquets a daus.

No importa massa la mida ni que us quedin diferents.

Barregeu els tomàquets amb l'all i julivert.

Tireu una mica de sal.

Una mica de pebre negre.

I com no, un bon raig d'oli d'oliva.

Remeneu-ho bé.

Deixeu reposar aquesta barreja una estona.

Ara toca treballar l'albergínia. Renteu-la i assequeu-la. Talleu rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.

Col·loqueu-les en una safata de forn amb paper cuisson o amb una mica d'oli a la part inferior.

Agafeu una cullera de la barreja de tomàquet.

I poseu-ho sobre l'albergínia.

Així amb totes les rodanxes.

Al capdamunt poseu-hi una cebeta.

I cap al forn, a uns 190 graus + ventilació durant 30 minuts.

Passat aquest temps la verdura ja estarà cuita.

Poseu ara formatge per sobre.

I deixeu-ho gratinar 5 minuts més.

I ja les tindreu a punt per servir.

Dues o tres rodanxes per persona és una bona ració.

Que siguin ben calentes això si. Bon Profit!