Aquest és un plat molt típic a casa nostra. Però us he de reconèixer que, si ens guiem pel seu nom, aquesta recepta semblaria tenir una presentació o elaboració diferent a la que veureu. Almenys, a mi m'ha passat.

I és que, certament, es pot coure l'albergínia al forn de mil maneres, a que si? I sempre queda bona! Respecte de la recepta tradicional, només he afegit unes cebetes mini per donar-li al conjunt un punt de volum i textura addicional, però les podeu obviar si no les voleu. Un plat fàcil i ràpid de fer, per a aquelles ocasions en les que no tenim massa gana o no tenim masses ganes de cuinar. Som-hi!

Ingredients

4 albergínies

4 tomàquets madurs

200 g de formatge ratllat

oli d'oliva

1 gra d'all

julivert

pebre negre

sal

 

Variants:

Podeu afegir-hi unes cebes mini

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

El tomàquet, com sempre, si és ben madur, ecològic i de temporada, molt millor.

3.

Poseu aigua a bullir.

4.

Quan bulli aboqueu-hi les cebes.

5.

Deixeu-les durant un parell de minuts.

6.

I les retireu.

7.

Deixeu que es refredin una mica.

8.

Seguidament les podreu pelar. Talleu la punta.

9.

I la pell sortirà sola.

10.
11.

Ara, en una paella amb un punt d'oli salteu-les, que agafin una mica de color i les  reserveu. No patiu si queden una mica crues, ja que aniran al forn.

12.

Trinxeu all i julivert.

13.

Ara, piqueu els tomàquets a daus.

14.

No importa massa la mida ni que us quedin diferents.

15.

Barregeu els tomàquets amb l'all i julivert.

16.

Tireu una mica de sal.

17.

Una mica de pebre negre.

18.

I com no, un bon raig d'oli d'oliva.

19.

Remeneu-ho bé.

20.

Deixeu reposar aquesta barreja una estona.

21.

Ara toca treballar l'albergínia. Renteu-la i assequeu-la. Talleu rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.

22.

Col·loqueu-les en una safata de forn amb paper cuisson o amb una mica d'oli a la part inferior.

23.

Agafeu una cullera de la barreja de tomàquet.

24.

I poseu-ho sobre l'albergínia.

25.

Així amb totes les rodanxes.

26.

Al capdamunt poseu-hi una cebeta.

27.

I cap al forn, a uns 190 graus + ventilació durant 30 minuts.

28.

Passat aquest temps la verdura ja estarà cuita.

29.

Poseu ara formatge per sobre.

30.

I deixeu-ho gratinar 5 minuts més.

31.

I ja les tindreu a punt per servir.

32.

Dues o tres rodanxes per persona és una bona ració.

33.

Que siguin ben calentes això si. Bon Profit!