Aquest és un plat molt típic a casa nostra. Però us he de reconèixer que, si ens guiem pel seu nom, aquesta recepta semblaria tenir una presentació o elaboració diferent a la que veureu. Almenys, a mi m'ha passat.
I és que, certament, es pot coure l'albergínia al forn de mil maneres, a que si? I sempre queda bona! Respecte de la recepta tradicional, només he afegit unes cebetes mini per donar-li al conjunt un punt de volum i textura addicional, però les podeu obviar si no les voleu. Un plat fàcil i ràpid de fer, per a aquelles ocasions en les que no tenim massa gana o no tenim masses ganes de cuinar. Som-hi!
4 albergínies
4 tomàquets madurs
200 g de formatge ratllat
oli d'oliva
1 gra d'all
julivert
pebre negre
sal
Variants:
Podeu afegir-hi unes cebes mini
Prepareu els ingredients.
El tomàquet, com sempre, si és ben madur, ecològic i de temporada, molt millor.
Poseu aigua a bullir.
Quan bulli aboqueu-hi les cebes.
Deixeu-les durant un parell de minuts.
I les retireu.
Deixeu que es refredin una mica.
Seguidament les podreu pelar. Talleu la punta.
I la pell sortirà sola.
Ara, en una paella amb un punt d'oli salteu-les, que agafin una mica de color i les reserveu. No patiu si queden una mica crues, ja que aniran al forn.
Trinxeu all i julivert.
Ara, piqueu els tomàquets a daus.
No importa massa la mida ni que us quedin diferents.
Barregeu els tomàquets amb l'all i julivert.
Tireu una mica de sal.
Una mica de pebre negre.
I com no, un bon raig d'oli d'oliva.
Remeneu-ho bé.
Deixeu reposar aquesta barreja una estona.
Ara toca treballar l'albergínia. Renteu-la i assequeu-la. Talleu rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.
Col·loqueu-les en una safata de forn amb paper cuisson o amb una mica d'oli a la part inferior.
Agafeu una cullera de la barreja de tomàquet.
I poseu-ho sobre l'albergínia.
Així amb totes les rodanxes.
Al capdamunt poseu-hi una cebeta.
I cap al forn, a uns 190 graus + ventilació durant 30 minuts.
Passat aquest temps la verdura ja estarà cuita.
Poseu ara formatge per sobre.
I deixeu-ho gratinar 5 minuts més.
I ja les tindreu a punt per servir.
Dues o tres rodanxes per persona és una bona ració.
Que siguin ben calentes això si. Bon Profit!