No se m'ha cremat l'all, no. L'All cremat és un plat tradicional català. És una recepta excel·lent perquè és un plat únic cardiosaludable, que incorpora farinacis (patata), sofregit de verdures i peix. Per no parlar de les propietats tan beneficioses que l'all té pel nostre cos. A més de ser un plat de característiques molt mediterrànies. Que quina és la meva opinió?... que està que t'hi cagues... és espectacular.
És d'aquells guisats de peix que marquen tendències. Té un gust una mica fort, però justament és el que anava buscant: un plat amb contundència i caràcter, dels que no oblides mai. El podeu fer amb el peix blanc que més us agradi (lluç, rap, llobarro, etc...) però jo he volgut fer-ho amb turbot.
4 talls de turbot
10 grans d'all
oli d'oliva verge
2 tomàquets
3 patates mitjanes
aigua / brou de peix
2 llesques de pa torrat
vi blanc
pebre vermell
julivert
sal
Abans de res, preparem tots els ingredients i el brou (a no ser que el tingueu congelat, com jo en aquesta ocasió). Tan sols l'heu de treure, descongelar i escalfar una mica per a poder incorporar-lo calent al nostre guisat. Així m'agrada, tot a punt, jeje.
La carn del turbot és melosa i suau.
En una paella petita fregim els alls sencers... poc a poc
I li anem donant la volta...
Mentrestant, en una cassola amb força oli d'oliva calent, hi col·locarem les patates tallades a rodanxes... intentant d'escapçar-les una mica.
Vigilem l'all que no se'ns cremi. Volem que quedi daurat, però no cremat (ja que amargaria el plat).
Mentrestant, i per a no estar parat, anirem tallant els tomàquets a daus ben petits.
Ja tenim l'all a punt... i el posarem dins de la mà de morter... sense oli, clar
Veieu el color?... doncs així ha de quedar.
Incorporarem el tomàquet.
Mentre, prepararem la picada amb dues llesques de pa torrat sucades en vi blanc...
... una cullerada de pebre vermell... i una mica de sal
Ho maxacarem tot... amb paciència...
Poc a poc, xino xano... escoltant la ràdio... o veient la tele...
Heu d'aconseguir una pasta com aquesta.
Les patates i el tomàquet ja són a punt.
Li afegirem la picada.
La repartirem bé per la cassola.
No us preocupeu massa... ja que amb el brou s'escamparà millor.
Hi tirem un parell de cullerades de brou de peix i ho remenem una mica per a evitar que les patates s'enganxin al cul... i si no teniu brou, haurà de ser aigua, clar.
Ara col·locarem el turbot a sobre de les patates.
El repartim més o menys bé.
Incorporem un parell de cullerades de brou més. No cal cobrir el peix, simplement que hagi líquid per a la propera cocció de 15 minuts.
Rectifiquem de sal.
I ho taparem.
Deixarem coure uns 15 minuts... fent alguna "sacsejada" de tant en tant.
Com sempre, passat aquest temps ho posarem 5 minuts al forn... en mode grill.
I aquí teniu l'All Cremat.
Què bo... senyor, senyor!
I aquí teniu les fotos de rigor del plat muntat.
La carn del turbot diu: "cómeme"!
Barregem patateta amb tomàquet i turbot... i ja ens podem morir, nanos!
Aquí no queda ni l'apuntador... juasss!