No se m'ha cremat l'all, no. L'All cremat és un plat tradicional català. És una recepta excel·lent perquè és un plat únic cardiosaludable, que incorpora farinacis (patata), sofregit de verdures i peix. Per no parlar de les propietats tan beneficioses que l'all té pel nostre cos. A més de ser un plat de característiques molt mediterrànies.  Que quina és la meva opinió?... que està que t'hi cagues... és espectacular.

És d'aquells guisats de peix que marquen tendències. Té un gust una mica fort, però justament és el que anava buscant: un plat amb contundència i caràcter, dels que no oblides mai. El podeu fer amb el peix blanc que més us agradi (lluç, rap, llobarro, etc...) però jo he volgut fer-ho amb turbot.   

Ingredients

4 talls de turbot

10 grans d'all  

oli d'oliva verge

2 tomàquets

3 patates mitjanes  

aigua / brou de peix 

2 llesques de pa torrat  

vi blanc  

pebre vermell  

julivert

sal

Preparació
1.
all cremat turbot pas2

Abans de res, preparem tots els ingredients i el brou (a no ser que el tingueu congelat, com jo en aquesta ocasió). Tan sols l'heu de treure, descongelar i escalfar una mica per a poder incorporar-lo calent al nostre guisat. Així m'agrada, tot a punt, jeje.

2.
all cremat turbot pas3

 La carn del turbot és melosa i suau.

3.

 En una paella petita fregim els alls sencers... poc a poc

4.
all cremat turbot pas7

I li anem donant la volta...

5.
all cremat turbot pas9

Mentrestant, en una cassola amb força oli d'oliva calent, hi col·locarem les patates tallades a rodanxes... intentant d'escapçar-les una mica.

6.
all cremat turbot pas10

Vigilem l'all que no se'ns cremi. Volem que quedi daurat, però no cremat (ja que amargaria el plat).

7.
all cremat turbot pas11

Mentrestant, i per a no estar parat, anirem tallant els tomàquets a daus ben petits.

8.
all cremat turbot pas12

Ja tenim l'all a punt... i el posarem dins de la mà de morter... sense oli, clar

9.

Veieu el color?... doncs així ha de quedar.

10.
all cremat turbot pas14
11.
all cremat turbot pas15

 Incorporarem el tomàquet.

12.
all cremat turbot pas16

Mentre, prepararem la picada amb dues llesques de pa torrat sucades en vi blanc...

13.
all cremat turbot pas17

 ... una cullerada de pebre vermell... i una mica de sal

14.
all cremat turbot pas18

Ho maxacarem tot... amb paciència...

15.
all cremat turbot pas20

Poc a poc, xino xano... escoltant la ràdio... o veient la tele...

16.
all cremat turbot pas21

Heu d'aconseguir una pasta com aquesta.

17.
all cremat turbot pas22

Les patates i el tomàquet ja són a punt.

18.
all cremat turbot pas23

Li afegirem la picada.

19.
all cremat turbot pas24

 La repartirem bé per la cassola.

20.
all cremat turbot pas25

No us preocupeu massa... ja que amb el brou s'escamparà millor.

21.
all cremat turbot pas26

Hi tirem un parell de cullerades de brou de peix i ho remenem una mica per a evitar que les patates s'enganxin al cul... i si no teniu brou, haurà de ser aigua, clar.

22.
all cremat turbot pas27

Ara col·locarem el turbot a sobre de les patates.

23.
all cremat turbot pas28

El repartim més o menys bé.

24.
all cremat turbot pas29

Incorporem un parell de cullerades de brou més. No cal cobrir el peix, simplement que hagi líquid per a la propera cocció de 15 minuts.

25.
all cremat turbot pas30

Rectifiquem de sal.

26.
all cremat turbot pas31

I ho taparem.

27.
all cremat turbot pas32

Deixarem coure uns 15 minuts... fent alguna "sacsejada" de tant en tant.

28.
all cremat turbot pas33

Com sempre, passat aquest temps ho posarem 5 minuts al forn... en mode grill.

29.
all cremat turbot pas34

 I aquí teniu l'All Cremat.

30.
all cremat turbot pas35

Què bo... senyor, senyor!

31.
all cremat turbot pas36

I aquí teniu les fotos de rigor del plat muntat.

32.
all cremat turbot pas37

La carn del turbot diu: "cómeme"!

33.
all cremat turbot pas38

Barregem patateta amb tomàquet i turbot... i ja ens podem morir, nanos!

34.

Aquí no queda ni l'apuntador... juasss!