Aquest és un plat que no coneixia ni l'havia tastat mai... i, ves per on, m'ha encantat. I és que sempre passa el mateix. Llegint una recepta... un es pot fer una idea de quin sabor final tindrà... pels ingredients que porta. Però sempre et sorprèn la cuina. El sabor d'aquest plat és força especial... i el cuinaré més sovint.

M'ha captivat... i els nanos els encanta. Us recomano fer el mateix, tasteu-lo i en parlem

Ingredients

1 conill trossejat

400gr. patates esbocinades

400gr. mongetes cuites

oli d'oliva

sal

pebre negre

 

Per la picada

10 ametlles

5 grans d'all

4 nyores (només la polpa)

2 llesques de pa fregit

Preparació
1.

Com sempre, començarem per rentar el conill, assecar-lo... salar-lo i empebrar-lo.

2.

Ja sabeu que les nyores s'han d'escaldar per poder extreure'n la polpa amb més facilitat.

3.

Quan bulli l'aigua... introduiu-les i amb una escumadora manteniu-les a sota una estona. Reserveu-lo i no llenceu l'aigua. Les podeu deixar uns minuts tranquilament.

4.

Les posem en un morter. 

5.

En la cassola definitiva, tireu un bon raig d'oli d'oliva...i fregiu els alls.

6.

Un cop daurats...els incorporeu a la picada.

7.

Fregim el pa en mateix oli. Són dues llesques per un conill, però jo n'he fet tres de petites i multiplicat per dos, ja que estic cuinant dos conills.

8.

Tsch... les nyores... ja es poden pelar bé. Amb la punta d'un ganivet, i paciència, anirem retirant la polpa de la pell...

9.

... i l'anirem afegint a la picada.

10.

Sembla que no, però poc a poc surt una bona quantitat de carn. Carn molt saborosa.

11.

Piqueu la picada amb paciència. Que quedi fi. Incorporeu l'aigua d'escaldar les nyores.

12.

Ara, en el mateix oli, anirem daurant el conill. Per totes dues bandes.

13.

Mentre es fa, peleu les patates i escapceu-les. És a dir, trenqueu-les.

14.

D'aquesta manera deixaran anar tot el midó i espessiran la salseta.

15.

Quan tot el conill sigui daurat....

16.

... incorporem la picada que hem deixatat amb l'aigua d'escaldar les nyores.

17.

Ho remenem bé.

18.

Incorporem més aigua fins cobrir tot el conill.

19.

Saleu el plat sense passar-vos.

20.

Ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà durant uns 40-45 minuts, fins que el conill sigui tendre.

21.

A mitja cocció, és a dir, quan porti uns 20-25 minuts...incorporeu les patates.

22.

Si cal, afegiu-hi més aigua...i rectifiqueu de sal.

23.

Ho tapem i ho deixem fer.

24.

Quan la patata i el conill siguin cuits...

25.

... ens faltarà incorporar les mongetes cuites.

26.

Les he rentades bé prèviament.

27.

Ho remenem bé i ho deixem coure 5 minuts més.

28.

Ja podeu apagar el foc i deixar reposar el plat unes hores (millor una nit).

29.

A l'endemà...dirà: "Cómeme!".

30.

Ja ho podem emplatar, ben calentó.

31.

Aquesta salsa és excel.lent per sucar-hi pa.

32.

Un bon plat tradicional català que tots hauríem de tastar alguna vegada.

33.

Bon Profit!