Avui toca amanida, i amanida d'aquelles que entren per la vista. Com veuràs, no té cap més misteri que bons aliments. Una amanida que et recomano personalitzar com vulguis, canviant, eliminant o afegint ingredients al gust.
Per garantir un sabor de primer nivell en una amanida, el més important és tenir un oli d'oliva verge extra de qualitat. Olis com el de Mas del Vilà, elaborat de forma tradicional per petits productors artesans de confiança. Un oli que et recomano fer servir per a aquesta recepta.
- Amanida de brots tendres
- Vinagre de xerès
- Oli d'oliva Verge Extra "Mas del Vilà"
- Sal
- Tonyina en conserva
- Pebrot vermell escalivat
- Ceba tendra/dolça
- Brots de soja naturals o en conserva
- Olives farcides
- Blat de moro en conserva
- Salmó fumat
- Grans de magrana
- Palets de surimi
- Anxoves
Com comentava a la introducció, una bona amanida necessita un gran oli. No escatimis en oli quan s'ha de consumir cru.
I la millor manera de tastar l'oli és amb un tros de pa.
Ara, tornem a l'amanida. Posa tots els brots tendres en un plat gran.
Ara amaneix-ho amb una mica de vinagre de xerès i un raig ben generós d'oli d'oliva verge extra.
A continuació ja pots començar a decorar-la amb els 10 ingredients seleccionats.
Una mica de ceba tendra.
El pebrot vermell el pots escalivar tu mateix o comprar-lo ja escalivat.
Una mica.
Ara la tonyina. A mi m'agrada molt així que en posaré una bona quantitat.
Uns grans de magrana, que li van molt bé, si n'és temporada.
Una mica de surimi, o palets de cranc, i salmó fumat. En aquest cas, d'Escòcia, la meva segona terra.
Uns brots de soja. Jo els he posat naturals, ja que m'agrada el punt "crunchie" que tenen. Però pots fer servir brots de soja en conserva.
I per rematar el plat, unes olives farcides i un parell d'anxoves de l'Escala; fent país.
I com no, un nou i generós raig d'oli d'oliva verge extra. Si vols un punt de sal, endavant, però no li caldria.
Quina gana!
Bon profit!