Avui et presento la meva amanida alemanya, de tantes que n'hi ha. És una recepta força coneguda al nostre país però, en aquesta ocasió, emprant productes alemanys. Intentaré aclarir-te una mica aquesta recepta, ja que l'autèntica amanida alemanya no té la salsitxa com ingredient imprescindible, més aviat tot gira entorn de les patates. La preparació del kartoffelsalat es realitza coent patates (a Alemanya hi ha moltes varietats de patates com, per exemple, les Bamberger Hörnchen -Banyes de Bamberg-, Cilene, Hansa, Laura, Kipfler o Sieglinde). Les patates es poden tallar a rodanxes i posteriorment bullir-les o també és possible coure les patates amb la seva pell i posteriorment pelar-les (com he fet jo). No hi ha una recepta única d'aquest plat, ni tan sols a Alemanya. Sí que es podria dir que hi ha dues variants bàsiques que les diferencien entre elles: les que porten maionesa i les que no.

Ingredients
  • 2 salsitxes de frànkfurt alemanyes (en aquesta ocasió varietat Krakoviana)
  • 3 cogombrets en vinagre
  • 2 patates bullides amb una fulla de llorer
  • 1 ceba (ceba tendra o també cibulet)
  • Pebre negre
  • Julivert sec picat

Per a la salsa

  • Maionesa casolana
  • 3 culleradetes de mostassa (alsaciana)
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert sec picat

Variants

  • S'hi poden afegir trossets d'oliva negra
  • S'hi poden afegir daus de tomàquet
  • Pots incorporar un ou dur ben picat
Preparació
1.
amanida alemanya pas1

Abans de res hauràs de posar a bullir un parell de patates. Li pots afegir una fulla de llorer a l'aigua, que aromatitzarà la patata.

2.
amanida alemanya pas2

Mentre bull la patata, prepara la resta d'ingredients.

3.
amanida alemanya pas3

Utilitzaré aquesta magnífica mostassa alemanya que vaig comprar on-line.

4.
amanida alemanya pas4

Els cogombres que siguin en vinagre.

5.

I les salsitxes?

6.
amanida alemanya pas6

Doncs utilitzaré aquestes alemanyes fetes a l'estil krakovià.

7.
amanida alemanya pas7
8.
amanida alemanya pas8

Ha de quedar molt, molt fina.

9.
amanida alemanya pas10

I la reserves en un bol.

10.
amanida alemanya pas11

Pela i talla la patata a dauets.

11.
amanida alemanya pas12

I incorpora-ho al bol.

12.
amanida alemanya pas13

Pica els cogombrets. Jo els faig per la meitat i després ben finets.

13.
amanida alemanya pas14

Ara prepara una maionesa casolana.

14.
amanida alemanya pas15

Bat.

15.
amanida alemanya pas16

Ja la tens.

16.
amanida alemanya pas17

Incorpora a la maionesa tres culleradas de mostassa.

17.
amanida alemanya pas18

Això depèn, si t'agrada més forta la salsa hi pots posar 4 o 5 cullerades. Tot depèn del tipus de mostassa. La de Dijon li va molt bé també.

18.
amanida alemanya pas19

Afegeix una mica de pebre negre i julivert picat.

19.
amanida alemanya pas21

Reserva-la a la nevera una estona. Recorda que treballes amb ou cru. No ho deixis a prop de fonts de calor.

20.
amanida alemanya pas22

Ara agafa dues salsitxes.

21.
amanida alemanya pas23

Les fas bullir un parell de minuts. Ja venen cuites i la intenció és donar un cop de calor a les salsitxes.

22.
amanida alemanya pas24

Talla-les a rodanxes.

23.
amanida alemanya pas25

I les incorpores al bol.

24.
amanida alemanya pas26

Ara ja pots tirar la salseta per sobre.

25.
amanida alemanya pas27

I repartir-la bé. Remena l'amanida amb una cullera, però no massa o desfaràs les patates.

26.
amanida alemanya pas28

Finalment, pots tirar una mica més de julivert picat i pebre negre per sobre.

27.
amanida alemanya pas29

Es pot servir freda, calenta o temperada que és com l'he servida jo.

28.
amanida alemanya pas30

Està molt bona, tot i ser un plat una mica barroer, eh?

29.
amanida alemanya pas31

És d'aquells plats que sempre entren bé.

30.
amanida alemanya pas32

L'acompanyaré, per descomptat, una cervesa alemanya, encara que no és de les que més m'agrada, aquesta.

31.
amanida alemanya pas33

Doncs això és tot.

32.
amanida alemanya pas34

Bon Profit!