Avui et presento la meva amanida alemanya, de tantes que n'hi ha. És una recepta força coneguda al nostre país però, en aquesta ocasió, emprant productes alemanys. Intentaré aclarir-te una mica aquesta recepta, ja que l'autèntica amanida alemanya no té la salsitxa com ingredient imprescindible, més aviat tot gira entorn de les patates. La preparació del kartoffelsalat es realitza coent patates (a Alemanya hi ha moltes varietats de patates com, per exemple, les Bamberger Hörnchen -Banyes de Bamberg-, Cilene, Hansa, Laura, Kipfler o Sieglinde). Les patates es poden tallar a rodanxes i posteriorment bullir-les o també és possible coure les patates amb la seva pell i posteriorment pelar-les (com he fet jo). No hi ha una recepta única d'aquest plat, ni tan sols a Alemanya. Sí que es podria dir que hi ha dues variants bàsiques que les diferencien entre elles: les que porten maionesa i les que no.
- 2 salsitxes de frànkfurt alemanyes (en aquesta ocasió varietat Krakoviana)
- 3 cogombrets en vinagre
- 2 patates bullides amb una fulla de llorer
- 1 ceba (ceba tendra o també cibulet)
- Pebre negre
- Julivert sec picat
Per a la salsa
- Maionesa casolana
- 3 culleradetes de mostassa (alsaciana)
- Sal
- Pebre negre
- Julivert sec picat
Variants
- S'hi poden afegir trossets d'oliva negra
- S'hi poden afegir daus de tomàquet
- Pots incorporar un ou dur ben picat
Abans de res hauràs de posar a bullir un parell de patates. Li pots afegir una fulla de llorer a l'aigua, que aromatitzarà la patata.
Mentre bull la patata, prepara la resta d'ingredients.
Utilitzaré aquesta magnífica mostassa alemanya que vaig comprar on-line.
Els cogombres que siguin en vinagre.
I les salsitxes?
Doncs utilitzaré aquestes alemanyes fetes a l'estil krakovià.
Ha de quedar molt, molt fina.
I la reserves en un bol.
Pela i talla la patata a dauets.
I incorpora-ho al bol.
Pica els cogombrets. Jo els faig per la meitat i després ben finets.
Ara prepara una maionesa casolana.
Bat.
Ja la tens.
Incorpora a la maionesa tres culleradas de mostassa.
Això depèn, si t'agrada més forta la salsa hi pots posar 4 o 5 cullerades. Tot depèn del tipus de mostassa. La de Dijon li va molt bé també.
Afegeix una mica de pebre negre i julivert picat.
Reserva-la a la nevera una estona. Recorda que treballes amb ou cru. No ho deixis a prop de fonts de calor.
Ara agafa dues salsitxes.
Les fas bullir un parell de minuts. Ja venen cuites i la intenció és donar un cop de calor a les salsitxes.
Talla-les a rodanxes.
I les incorpores al bol.
Ara ja pots tirar la salseta per sobre.
I repartir-la bé. Remena l'amanida amb una cullera, però no massa o desfaràs les patates.
Finalment, pots tirar una mica més de julivert picat i pebre negre per sobre.
Es pot servir freda, calenta o temperada que és com l'he servida jo.
Està molt bona, tot i ser un plat una mica barroer, eh?
És d'aquells plats que sempre entren bé.
L'acompanyaré, per descomptat, una cervesa alemanya, encara que no és de les que més m'agrada, aquesta.
Doncs això és tot.
Bon Profit!