Soc un gran amant de l'arengada i de tot el salat en general. Avui et presentem una temperamental amanida amb sabors molt profunds, que no et deixarà indiferents, no apte per als qui només busquen la suavitat en els sabors. Del tahini o crema de sèsam ja n'hem parlat moltes vegades i és un producte al qual li podem treure molt de partit. Que vagi de gust!

Ingredients

1/2 d'escarola

1 alvocat

1 arengada

1 raig de crema de vinagre de Mòdena

1 tomàquet madur

1 cullerada de tahini

Oli d'oliva verge extra

Aigua

Variants:

S'hi poden afegir olives negres

La ceba crua tallada en juliana li va molt bé

Preparació
1.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas1

Renta bé l'escarola.

2.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas2

Pela un alvocat al punt de maduració.

3.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas3

Utilitza un tomàquet per muntar dos plats.

4.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas4

L'arengada, com sempre, l'has d'escatar.

5.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas5

Utilitza el vell truc d'esclafar-la contra la porta de la cuina i fer-ne sortir els budells.

6.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas6

Renta-la bé, amb aigua o llet, i treu-li totes les escates i la pell.

7.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas7

Han de quedar lloms nets.

8.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas8

Emplatem.

9.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas9

Tira un raig de crema vinagre de Mòdena, més densa que el vinagre, i amb un pinzell escampa-la fins al final del plat.

10.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas10

Ara, la salsa tahini. És tan fàcil com barrejar una cullerada de tahina amb una mica d'aigua.

11.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas11

El pots comprar a qualsevol herbolari.

12.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas12

Remena bé, perquè no és fàcil de dissoldre.

13.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas13

Probablement, arribaràs a un punt on tinguis aigua sobrant, que retiraràs fins a obtenir el punt líquid de la crema, però sense que estigui aigualit.

14.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas14

Ara sí.

15.

Munta el plat amb una mica d'escarola, que has ruixat prèviament amb oli d'oliva.

16.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas16

Col·loca el tomàquet, l'alvocat i un llom d'arengada.

17.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas17

Finalment, tira per sobre la salsa tahini que has fet.

18.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas18

Un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i ja ho pots servir.

19.
amanida dalvocat arengada salsa tahini pas19
20.

És una amanida que s'ha de servir freda. Bon profit!