Soc un gran amant de l'arengada i de tot el salat en general. Avui et presentem una temperamental amanida amb sabors molt profunds, que no et deixarà indiferents, no apte per als qui només busquen la suavitat en els sabors. Del tahini o crema de sèsam ja n'hem parlat moltes vegades i és un producte al qual li podem treure molt de partit. Que vagi de gust!
1/2 d'escarola
1 alvocat
1 arengada
1 raig de crema de vinagre de Mòdena
1 tomàquet madur
1 cullerada de tahini
Oli d'oliva verge extra
Aigua
Variants:
S'hi poden afegir olives negres
La ceba crua tallada en juliana li va molt bé
Renta bé l'escarola.
Pela un alvocat al punt de maduració.
Utilitza un tomàquet per muntar dos plats.
L'arengada, com sempre, l'has d'escatar.
Utilitza el vell truc d'esclafar-la contra la porta de la cuina i fer-ne sortir els budells.
Renta-la bé, amb aigua o llet, i treu-li totes les escates i la pell.
Han de quedar lloms nets.
Emplatem.
Tira un raig de crema vinagre de Mòdena, més densa que el vinagre, i amb un pinzell escampa-la fins al final del plat.
Ara, la salsa tahini. És tan fàcil com barrejar una cullerada de tahina amb una mica d'aigua.
El pots comprar a qualsevol herbolari.
Remena bé, perquè no és fàcil de dissoldre.
Probablement, arribaràs a un punt on tinguis aigua sobrant, que retiraràs fins a obtenir el punt líquid de la crema, però sense que estigui aigualit.
Ara sí.
Munta el plat amb una mica d'escarola, que has ruixat prèviament amb oli d'oliva.
Col·loca el tomàquet, l'alvocat i un llom d'arengada.
Finalment, tira per sobre la salsa tahini que has fet.
Un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i ja ho pots servir.
És una amanida que s'ha de servir freda. Bon profit!