Refrescant, fàcil de preparar i molt bona, aquesta és una amanida plena de vitamines! No podem deixar de recordar les qualitats nutricionals de l'alvocat, l'ingredient estrella d'avui, però d'aquesta amanida a mi m'agradaria destacar-ne també l'escarola.
A banda d'aportar textura al conjunt, el punt d'amargor de l'escarola garantirà una correcta digestió quan vagis a dormir, ja que evitarà la retenció de líquids.
Respecte als llagostins, és millor utilitzar-ne de frescos. En cas contrari, pots fer servir llagostins o gambes congelats (pelats o no). De la mateixa manera, l'oli d'oliva serà un element a tenir molt en compte, i l'oli Priordei emprat en aquest cas ha estat tot un encert.
Com sempre, permet-me insistir en la importància d'utilitzar productes de qualitat en receptes amb pocs ingredients o poca elaboració com aquesta.
L’alvocat és un fruit que generalment s’utilitza a tall d’hortalissa o verdura, de sabor delicat i de fàcil consum, ric en greixos monoinsaturats, antioxidants i minerals; aliats de la nostra salut.
Tenint en compte aquestes propietats nutritives, és molt recomanable per a tots els segments de la població: nens, joves, adults, esportistes, dones embarassades, mares lactants i persones grans.
- 1 alvocat
- 20 llagostins frescos
- Formatge feta a daus
- Una mica d'escarola
- El suc d'una llimona
- Oli d'oliva verge extra Priordei
- Pebre negre
- Sal
Variants:
- Pots fer-la sense formatge
- Pots afegir-hi tomàquet i ceba tendra
Com comento a la introducció, l'oli és un element clau en la recepta d'avui. He utilitzat l'oli verge extra Priordei sense filtrar. Aquesta varietat té una caducitat curta i només està disponible de novembre a maig.
Extraordinari!
A més, amb aquest petit format, Priordei ofereix un tap dispensador molt útil.
D'aquesta manera pots presentar l'oli directament a taula.
Aproximadament has de calcular uns 8-10 llagostins per persona.
Pela'ls, però reserva'n alguns amb la cua per decorar l'amanida. La resta les farem a trossos per barrejar.
Aprofita per fer un tall al llom dels llagostins amb cua, però sense acabar de tallar-los del tot. D'aquesta manera, en fregir-lo, aconseguiràs que s'obri i quedi estèticament més maco per decorar.
Sala'ls i empebra'ls.
Posa un bon raig d'oli d'oliva en una paella.
Ara, fregeix els llagostins.
Veuràs com de seguida canvien de color. Dona'ls la volta.
Quan siguin fets, reserva'ls.
Renta i talla unes fulles d'escarola.
Talla uns daus de formatge feta o, si el consideres massa fort de gust, pots emprar un formatge fresc més suau.
Ara prepara l'alvocat. Talla'l per la meitat i retira-li la llavor. Amb una cullera retira la polpa i talla-la a daus.
Tira el suc d'una llimona per sobre de l'alvocat per evitar que s'ennegreixi (oxidació).
Talla els llagostins a trossos. Jo n'he fet tres de cada llagostí. Recorda reservar sencers els que tenen cua per decorar.
Barreja-ho tot amb cura de no malmetre l'alvocat ni el formatge, i ho regues amb oli d'oliva.
Un punt de sal i un punt addicional de pebre negre si t'agrada.
Aquesta amanida es pot menjar tèbia o freda. Ja la pots emplatar.
Vigila la presentació, que sempre és important.
Decora l'amanida amb els llagostins que has reservat i cap a taula!
Bon profit!