Refrescant, fàcil de preparar i molt bona, aquesta és una amanida plena de vitamines! No podem deixar de recordar les qualitats nutricionals de l'alvocat, l'ingredient estrella d'avui, però d'aquesta amanida a mi m'agradaria destacar-ne també l'escarola.
A banda d'aportar textura al conjunt, el punt d'amargor de l'escarola garantirà una correcta digestió quan vagis a dormir, ja que evitarà la retenció de líquids.
Respecte als llagostins, és millor utilitzar-ne de frescos. En cas contrari, pots fer servir llagostins o gambes congelats (pelats o no). De la mateixa manera, l'oli d'oliva serà un element a tenir molt en compte, i l'oli Priordei emprat en aquest cas ha estat tot un encert.
Com sempre, permet-me insistir en la importància d'utilitzar productes de qualitat en receptes amb pocs ingredients o poca elaboració com aquesta.
L’alvocat és un fruit que generalment s’utilitza a tall d’hortalissa o verdura, de sabor delicat i de fàcil consum, ric en greixos monoinsaturats, antioxidants i minerals; aliats de la nostra salut.
Tenint en compte aquestes propietats nutritives, és molt recomanable per a tots els segments de la població: nens, joves, adults, esportistes, dones embarassades, mares lactants i persones grans.
- 1 alvocat
- 20 llagostins frescos
- Formatge feta a daus
- Una mica d'escarola
- El suc d'una llimona
- Oli d'oliva verge extra Priordei
- Pebre negre
- Sal
Variants:
- Pots fer-la sense formatge
- Pots afegir-hi tomàquet i ceba tendra
![amanida dalvocat llagostins pas1 amanida dalvocat llagostins pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/40/76/amanida-dalvocat-llagostins-pas1.jpeg)
Com comento a la introducció, l'oli és un element clau en la recepta d'avui. He utilitzat l'oli verge extra Priordei sense filtrar. Aquesta varietat té una caducitat curta i només està disponible de novembre a maig.
Extraordinari!
![amanida dalvocat llagostins pas2 amanida dalvocat llagostins pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/41/03/amanida-dalvocat-llagostins-pas2.jpeg)
A més, amb aquest petit format, Priordei ofereix un tap dispensador molt útil.
![amanida dalvocat llagostins pas3 amanida dalvocat llagostins pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/41/30/amanida-dalvocat-llagostins-pas3.jpeg)
D'aquesta manera pots presentar l'oli directament a taula.
![amanida dalvocat llagostins pas4 amanida dalvocat llagostins pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/41/57/amanida-dalvocat-llagostins-pas4.jpeg)
Aproximadament has de calcular uns 8-10 llagostins per persona.
![amanida dalvocat llagostins pas5 amanida dalvocat llagostins pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/41/84/amanida-dalvocat-llagostins-pas5.jpeg)
Pela'ls, però reserva'n alguns amb la cua per decorar l'amanida. La resta les farem a trossos per barrejar.
![amanida dalvocat llagostins pas6 amanida dalvocat llagostins pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/42/11/amanida-dalvocat-llagostins-pas6.jpeg)
Aprofita per fer un tall al llom dels llagostins amb cua, però sense acabar de tallar-los del tot. D'aquesta manera, en fregir-lo, aconseguiràs que s'obri i quedi estèticament més maco per decorar.
![amanida dalvocat llagostins pas7 amanida dalvocat llagostins pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/42/38/amanida-dalvocat-llagostins-pas7.jpeg)
Sala'ls i empebra'ls.
![amanida dalvocat llagostins pas8 amanida dalvocat llagostins pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/42/65/amanida-dalvocat-llagostins-pas8.jpeg)
Posa un bon raig d'oli d'oliva en una paella.
![amanida dalvocat llagostins pas9 amanida dalvocat llagostins pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/43/19/amanida-dalvocat-llagostins-pas9.jpeg)
Ara, fregeix els llagostins.
![amanida dalvocat llagostins pas10 amanida dalvocat llagostins pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/43/46/amanida-dalvocat-llagostins-pas10.jpeg)
Veuràs com de seguida canvien de color. Dona'ls la volta.
![amanida dalvocat llagostins pas11 amanida dalvocat llagostins pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/43/73/amanida-dalvocat-llagostins-pas11.jpeg)
Quan siguin fets, reserva'ls.
![amanida dalvocat llagostins pas12 amanida dalvocat llagostins pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/44/00/amanida-dalvocat-llagostins-pas12.jpeg)
Renta i talla unes fulles d'escarola.
![amanida dalvocat llagostins pas13 amanida dalvocat llagostins pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/44/27/amanida-dalvocat-llagostins-pas13.jpeg)
Talla uns daus de formatge feta o, si el consideres massa fort de gust, pots emprar un formatge fresc més suau.
![amanida dalvocat llagostins pas14 amanida dalvocat llagostins pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/44/54/amanida-dalvocat-llagostins-pas14.jpeg)
Ara prepara l'alvocat. Talla'l per la meitat i retira-li la llavor. Amb una cullera retira la polpa i talla-la a daus.
![amanida dalvocat llagostins pas15 amanida dalvocat llagostins pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/44/81/amanida-dalvocat-llagostins-pas15.jpeg)
Tira el suc d'una llimona per sobre de l'alvocat per evitar que s'ennegreixi (oxidació).
![amanida dalvocat llagostins pas16 amanida dalvocat llagostins pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/45/08/amanida-dalvocat-llagostins-pas16.jpeg)
Talla els llagostins a trossos. Jo n'he fet tres de cada llagostí. Recorda reservar sencers els que tenen cua per decorar.
![amanida dalvocat llagostins pas17 amanida dalvocat llagostins pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/45/38/amanida-dalvocat-llagostins-pas17.jpeg)
Barreja-ho tot amb cura de no malmetre l'alvocat ni el formatge, i ho regues amb oli d'oliva.
![amanida dalvocat llagostins pas18 amanida dalvocat llagostins pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/45/98/amanida-dalvocat-llagostins-pas18.jpeg)
Un punt de sal i un punt addicional de pebre negre si t'agrada.
![amanida dalvocat llagostins pas19 amanida dalvocat llagostins pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/46/25/amanida-dalvocat-llagostins-pas19.jpeg)
Aquesta amanida es pot menjar tèbia o freda. Ja la pots emplatar.
![amanida dalvocat llagostins pas20 amanida dalvocat llagostins pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/46/52/amanida-dalvocat-llagostins-pas20.jpeg)
Vigila la presentació, que sempre és important.
![amanida dalvocat llagostins pas21 amanida dalvocat llagostins pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/46/79/amanida-dalvocat-llagostins-pas21.jpeg)
Decora l'amanida amb els llagostins que has reservat i cap a taula!
![amanida dalvocat llagostins pas22 amanida dalvocat llagostins pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/47/06/amanida-dalvocat-llagostins-pas22.jpeg)
Bon profit!