Us agraden les amanides "gourmeters"? Doncs avui flipareu amb aquesta interessant amanida feta amb ingredients particularment saborosos.
Només us caldrà preparar les gambes arrebossades amb panko prèviament, i la resta són 5 minuts d'elaboració. L'he acompanyat amb salsa tàrtara, recepta que trobareu en aquest receptari també, però podeu fer servir altres salses que us agradin.
Amanida sana, bona i amb caràcter!
Som-hi!
barreja de brots tendres
1 alvocat fresc
làmines de formatge parmesà
un grapat de tomàquets xerri
un grapat de tomàquet sec en oli
oli d'oliva verge extra
sal en escates
gambes pelades
Per arrebossar les gambes:
ou batut
farina
panko o pa ratllat
sal
pebre
Variants:
- Podeu utilitzar altres salses com de mel i mostassa o salsa rosa
- Es pot fer amb escamarlans
- Els tomàquets poden ser d'altres varietats
Primer de tot heu de preparar les gambes. Saleu-les i empebreu-les.
Passeu les gambes per ou batut, farina, de nou ou batut i llavors panko o pa ratllat japonés.
Fregiu-les fins que quedin ben daurades.
I les reserveu.
Prepareu el tomàquet sec. Talleu-les a trossos.
En un plat, poseu els brots tendres i els amaniu amb oli d'oliva verge extra.
Talleu l'alvocat a trossos i els tomàquets xerri ben nets per la meitat.
I prepareu el formatge.
Ara, afegiu-hi tots aquests ingredients a l'amanida.
I finalment, les gambes cruixents. Tireu una mica de sal en escates per sobre.
Un últim raig d'oli d'oliva verge extra i, si us agrada, ruixeu l'amanida amb una mica de salsa tàrtara.
Bon profit!