Segurament ja coneixes aquesta amanida, ja que ja fa temps que s'està fent molt popular. L'alvocat és una fruita molt saludable (regula el colesterol), encara que també té les seves calories. Dit d'una altra manera, engreixa. Com sempre, les coses s'han de prendre amb mesura. L'alvocat ha d'estar al seu punt, és a dir, ben tovet, que es desfaci si l'estrenys amb els dits, però que tingui la suficient consistència per a poder tallar-lo a daus. Aquesta amanida és d'aquells plats que sempre venen de gust a l'estiu. No sé quina mena de sensació provoca la combinació dels dos ingredients principals d'aquesta amanida que, en certs moments, la fa molt i molt desitjable.
- 1 tomàquet d'amanir
- 1 alvocat madur
- Vinagre balsàmic de Mòdena
- Oli d'oliva verge extra
- Tonyina en llauna
- Sal
Variants:
- Es pot menjar amb pa o pa amb tomàquet
- Es pot ruixar l'alvocat amb suc de llimona per evitar l'oxidació
Talla l'alvocat per la meitat fins a tocar l'os.
Obra'l amb un gir com si descaragolessis una tapa, i fes saltar les dues bandes.
La pell veuràs que surt sola.
Amb les mans es pot treure fàcilment, sempre que l'alvocat estigui al punt.
Treu l'os.
Ara talla l'alvocat a daus.
No massa gran.
Fes el mateix amb el tomàquet.
Sala-ho tot barrejat.
Ara incorpora el vinagre de Mòdena.
Un bon raig, al gust.
Fes el mateix amb oli d'oliva verge extra de bona qualitat.
Remena-ho bé i deixa-ho reposar almenys una hora a la nevera. Si vols pots deixar els pinyols de l'alvocat dins per evitar que es posi negre.
Ara emplata. Col·loca una base de tonyina amb un motlle rodó. Fes pressió.
Ara, acaba d'omplir el motlle amb l'amanida d'alvocat i tomàquet, i fes també una lleugera pressió.
Finalment, acaba amb una mica de crema balsàmica de Mòdena.
I ja ho pots servir.
Sana, bona i refrescant amanida per servir tot l'any, però sobretot en èpoques d'estiu.
Bon Profit!