Aquesta amanida és ideal com a entrant o com a plat únic per sopar. Als nens els encanta.

Com veuràs, no té cap misteri, però la combinació d'ingredients la fa especialment refrescant a l'estiu. A mi m'agrada acompanyar aquesta amanida d'arròs amb una salsa rosa especial, recepta que et recomano visitar prèviament. No cal dir que pots afegir o treure els ingredients que et vingui de gust. Però que lliguin una mica, eh? Tampoc et passis. 

Desitjo que t'agradi!

Ingredients
  • 3 tasses de cafè d'arròs
  • 2 llaunes de tonyina petites
  • 6 barretes de surimi
  • 1/2 ceba dolça trinxada
  • 1 pot petit d'olives farcides
  • 2 ous durs
  • 6 anxoves
  • Pebre negre
  • Salsa rosa especial
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants

  • Pots afegir o treure els ingredients que més t'agradin.
Preparació
1.

Prepara tots els ingredients.

2.

Primer de tot, posa a bullir els dos ous.

3.

Normalment, hi poso una tassa de cafè per persona. En aquest cas, amb tres tasses tindràs amanida per a quatre persones o més. Quan bulli l'aigua, hi tires l'arròs.

4.

Mentrestant, prepara la salsa rosa especial barrejant tots els ingredients.

5.

Et recomano llegir la recepta per fer salsa rosa especial.

6.

Ara, trinxa la ceba.

7.

Talla a rodanxes les olives. Reserva'n algunes de senceres per decorar.

8.

Escorre la tonyina.

9.

I prepara les anxoves i el surimi.

10.

I el blat de moro.

11.

Ara, en un bol de vidre gran, aboca-hi el blat de moro i les olives.

12.

La ceba.

13.

I la tonyina.

14.

Els ous ja els tindràs cuits. Pela'ls i deixa'ls refredar.

15.

Un cop estigui l'arròs cuit.

16.

Refreda'l ràpidament a sota de l'aixeta, fent servir un colador.

17.

Trinxa un ou. L'altre reserva'l per decorar.

18.

Ara, tira-hi un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

19.

Un cullerot de salsa rosa especial.

20.

I una bona remenada.

21.

Incorpora-hi l'arròs i fes el mateix, una mica d'oli.

22.

I una cullerada gran de salsa.

23.

I ara, a poc a poc, barreja-ho tot. De baix cap a dalt.

24.

Finalment, procura ser una mica polit i passa un paper per les cantonades del bol.

25.

Ha de quedar presentable. La neteja sempre és important.

26.

Per acabar, posa-hi una mica més de salsa per sobre i escampa-la.

27.

L'ou que queda talla'l a quarts.

28.

Si pot ser, amb una mica de gràcia, i jo no en tinc pas gaire, eh?

29.

Reserva-la a la nevera unes hores i consumeix-la ben fresca.

30.

Així presentada queda bé.

31.

Però també li pots donar una presentació individual com aquesta. Bon profit!