Aquesta amanida és molt bona i molt sana... i la vinagreta de mel i mostassa està tremenda. De veritat, feu-me cas i proveu-la. A més, és molt senzilla de fer, és baixa en colesterol i rica en Omega 3 (si prescindiu del formatge de cabra, clar). D'aquelles amanides que entren pels ulls.

Ingredients

200gr. canonge fresc

1 grapat de nous

1 grapat de panses

1 grapat de pipes pelades

1 grapat de pinyons

1 cullerada d'oli d'oliva

1 tall rodó de formatge de cabra

3 tomàquets "Cherry"

una mica de sucre

Per la vinagreta:

2 cullerades de mostassa normal

2 cullerades de mel

sal

Variants:

Podeu passar per la paella els pinyons

Podeu incorporar tonyina

Per la vinagreta, podeu barrejar la mel i la mostassa amb el vinagre de mòdena

Us farà falta un soplet o una pala de cremar

Preparació
1.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas1

Preparem els fruits secs.

2.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas2

... els tomàquets i els canonges... ben nets.

3.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas3

Muntem directament el plat, col.locant el formatge en el centre.

4.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas4

Tirem una mica de vinagre de mòdena per sobre dels canonges (el formatge no).

5.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas5

Ara repartiu els fruits secs per tot arreu.

6.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas6

Preparem la vinagreta barrejant la mel amb la mostassa. Si voleu podeu incorporar una cullerada de vinagre de mòdena també.

7.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas7

Col·loquem els tomàquets i ruixem amb la vinagreta procurant no tacar el formatge.

8.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas8

Ja fa bona pinta, eh?

9.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas9

Ara hem de cremar el formatge amb una mica de sucre. Jo utilitzo un soplet de cuina, però ho podeu fer amb una pala de cremar de les de tota la vida.

10.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas10

Ja està. Potser m'he passat un pelet i tot, però aquest soplet costa una mica de dominar.

11.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas11

I ja està, ja la podem presentar.

12.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas12

En aquest cas, m'agrada presentar el cremat del formatge en un estat de fusió humida, en comptes del cremat cruixent. Per tant, ho procuro cremar almenys un hora abans i reservar a la nevera. Amb la humitat que agafarà el sucre s'anirà fonent. Però si us agrada cruixent, cremeu-lo just abans de servir.

13.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas13

Us deixo un parell de fotos de la variant amb tonyina i ceba. També és força bona.

14.
amanida canonges fruits secs salsa mel mostassa formatge cabra caramelitzat pas14

Tirar un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre. Bon Profit!