Aquesta amanida és molt bona i molt sana... i la vinagreta de mel i mostassa està tremenda. De veritat, feu-me cas i proveu-la. A més, és molt senzilla de fer, és baixa en colesterol i rica en Omega 3 (si prescindiu del formatge de cabra, clar). D'aquelles amanides que entren pels ulls.
200gr. canonge fresc
1 grapat de nous
1 grapat de panses
1 grapat de pipes pelades
1 grapat de pinyons
1 cullerada d'oli d'oliva
1 tall rodó de formatge de cabra
3 tomàquets "Cherry"
una mica de sucre
Per la vinagreta:
2 cullerades de mostassa normal
2 cullerades de mel
sal
Variants:
Podeu passar per la paella els pinyons
Podeu incorporar tonyina
Per la vinagreta, podeu barrejar la mel i la mostassa amb el vinagre de mòdena
Us farà falta un soplet o una pala de cremar
Preparem els fruits secs.
... els tomàquets i els canonges... ben nets.
Muntem directament el plat, col.locant el formatge en el centre.
Tirem una mica de vinagre de mòdena per sobre dels canonges (el formatge no).
Ara repartiu els fruits secs per tot arreu.
Preparem la vinagreta barrejant la mel amb la mostassa. Si voleu podeu incorporar una cullerada de vinagre de mòdena també.
Col·loquem els tomàquets i ruixem amb la vinagreta procurant no tacar el formatge.
Ja fa bona pinta, eh?
Ara hem de cremar el formatge amb una mica de sucre. Jo utilitzo un soplet de cuina, però ho podeu fer amb una pala de cremar de les de tota la vida.
Ja està. Potser m'he passat un pelet i tot, però aquest soplet costa una mica de dominar.
I ja està, ja la podem presentar.
En aquest cas, m'agrada presentar el cremat del formatge en un estat de fusió humida, en comptes del cremat cruixent. Per tant, ho procuro cremar almenys un hora abans i reservar a la nevera. Amb la humitat que agafarà el sucre s'anirà fonent. Però si us agrada cruixent, cremeu-lo just abans de servir.
Us deixo un parell de fotos de la variant amb tonyina i ceba. També és força bona.
Tirar un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre. Bon Profit!