Si ets una mica maldestre a la cuina la recepta d'avui t'agradarà. D'aquelles que tenen complicació zero i qualsevol les pot fer.
L'amanida caprese és una amanida italiana (de Capri) i es fa amb rodanxes de tomàquet, mozzarella fresca, i fulles d'alfàbrega fresca, de fulla grossa, regat tot amb abundant oli d'oliva verge extra. Així de fàcil. Se li poden afegir olives negres i formatge ratllat, si vols.
Per cert, els colors d'aquesta amanida són els mateixos que els de la bandera italiana: el vermell del tomàquet, el blanc de la mozzarella i el verd de l'alfàbrega. Digues-me observador.
Total, que resulta una amanida molt fresca, saludable i bona, d'aquelles recomanables. Som-hi!
- 2 tomàquets varietat "Cor de bou"
- 1 tros de formatge mozzarella
- Alfàbrega fresca de fulla grossa
- Pebre negre
- Oli d'oliva
- Sal
Variants
- Pots emprar altres varietats de tomàquet
- Pots afegir olives negres
- Hi ha qui afegeix formatge ratllat per sobre
![amanida caprese pas1 amanida caprese pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/11/24/amanida-caprese-pas1.jpeg)
Prepara els ingredients.
![amanida caprese pas2 amanida caprese pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/11/51/amanida-caprese-pas2.jpeg)
En aquesta ocasió he fet servir tomàquet de la varietat Cor de Bou ja que és força carnós i gustós. També la pots fer amb Raf, Montserrat o qualsevol altra varietat d'amanir.
![amanida caprese pas3 amanida caprese pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/12/11/amanida-caprese-pas3.jpeg)
Talla el tomàquet a rodanxes, ni massa primes ni massa gruixudes. Sala'l lleugerament.
![amanida caprese pas4 amanida caprese pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/12/38/amanida-caprese-pas4.jpeg)
A continuació, talla el formatge mozarella també a rodanxes.
![amanida caprese pas5 amanida caprese pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/12/65/amanida-caprese-pas5.jpeg)
Alterna rodanxes de tomàquet amb rodanxes de formatge.
![amanida caprese pas6 amanida caprese pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/12/92/amanida-caprese-pas6.jpeg)
Per últim, col·loca-hi l'alfàbrega fresca per sobre.
![amanida caprese pas7 amanida caprese pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/13/19/amanida-caprese-pas7.jpeg)
Una mica de pebre negre.
![amanida caprese pas8 amanida caprese pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/13/46/amanida-caprese-pas8.jpeg)
I un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
![amanida caprese pas9 amanida caprese pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/13/73/amanida-caprese-pas9.jpeg)
I a dinar!
![amanida caprese pas10 amanida caprese pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/14/00/amanida-caprese-pas10.jpeg)
També la pots presentar d'una forma més casolana.
![amanida caprese pas11 amanida caprese pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/14/27/amanida-caprese-pas11.jpeg)
Ummmm... una senzilla però extraordinària amanida.
![amanida caprese pas12 amanida caprese pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/28/14/54/amanida-caprese-pas12.jpeg)
Bon profit!