Si ets una mica maldestre a la cuina la recepta d'avui t'agradarà. D'aquelles que tenen complicació zero i qualsevol les pot fer.

L'amanida caprese és una amanida italiana (de Capri) i es fa amb rodanxes de tomàquet, mozzarella fresca, i fulles d'alfàbrega fresca, de fulla grossa, regat tot amb abundant oli d'oliva verge extra. Així de fàcil. Se li poden afegir olives negres i formatge ratllat, si vols.

Per cert, els colors d'aquesta amanida són els mateixos que els de la bandera italiana: el vermell del tomàquet, el blanc de la mozzarella i el verd de l'alfàbrega. Digues-me observador.

Total, que resulta una amanida molt fresca, saludable i bona, d'aquelles recomanables. Som-hi!

Ingredients
  • 2 tomàquets varietat "Cor de bou"
  • 1 tros de formatge mozzarella
  • Alfàbrega fresca de fulla grossa
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Sal

 

Variants

  • Pots emprar altres varietats de tomàquet
  • Pots afegir olives negres
  • Hi ha qui afegeix formatge ratllat per sobre
Preparació
1.
amanida caprese pas1

Prepara els ingredients.

2.
amanida caprese pas2

En aquesta ocasió he fet servir tomàquet de la varietat Cor de Bou ja que és força carnós i gustós. També la pots fer amb Raf, Montserrat o qualsevol altra varietat d'amanir.

3.
amanida caprese pas3

Talla el tomàquet a rodanxes, ni massa primes ni massa gruixudes. Sala'l lleugerament.

4.
amanida caprese pas4

A continuació, talla el formatge mozarella també a rodanxes.

5.
amanida caprese pas5

Alterna rodanxes de tomàquet amb rodanxes de formatge.

6.
amanida caprese pas6

Per últim, col·loca-hi l'alfàbrega fresca per sobre.

7.
amanida caprese pas7

Una mica de pebre negre.

8.
amanida caprese pas8

I un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

9.
amanida caprese pas9

I a dinar!

10.
amanida caprese pas10

També la pots presentar d'una forma més casolana.

11.
amanida caprese pas11

Ummmm... una senzilla però extraordinària amanida.

12.
amanida caprese pas12

Bon profit!