Si ets una mica maldestre a la cuina la recepta d'avui t'agradarà. D'aquelles que tenen complicació zero i qualsevol les pot fer.
L'amanida caprese és una amanida italiana (de Capri) i es fa amb rodanxes de tomàquet, mozzarella fresca, i fulles d'alfàbrega fresca, de fulla grossa, regat tot amb abundant oli d'oliva verge extra. Així de fàcil. Se li poden afegir olives negres i formatge ratllat, si vols.
Per cert, els colors d'aquesta amanida són els mateixos que els de la bandera italiana: el vermell del tomàquet, el blanc de la mozzarella i el verd de l'alfàbrega. Digues-me observador.
Total, que resulta una amanida molt fresca, saludable i bona, d'aquelles recomanables. Som-hi!
- 2 tomàquets varietat "Cor de bou"
- 1 tros de formatge mozzarella
- Alfàbrega fresca de fulla grossa
- Pebre negre
- Oli d'oliva
- Sal
Variants
- Pots emprar altres varietats de tomàquet
- Pots afegir olives negres
- Hi ha qui afegeix formatge ratllat per sobre
Prepara els ingredients.
En aquesta ocasió he fet servir tomàquet de la varietat Cor de Bou ja que és força carnós i gustós. També la pots fer amb Raf, Montserrat o qualsevol altra varietat d'amanir.
Talla el tomàquet a rodanxes, ni massa primes ni massa gruixudes. Sala'l lleugerament.
A continuació, talla el formatge mozarella també a rodanxes.
Alterna rodanxes de tomàquet amb rodanxes de formatge.
Per últim, col·loca-hi l'alfàbrega fresca per sobre.
Una mica de pebre negre.
I un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
I a dinar!
També la pots presentar d'una forma més casolana.
Ummmm... una senzilla però extraordinària amanida.
Bon profit!