Si ets una mica maldestre a la cuina la recepta d'avui t'agradarà. D'aquelles que tenen complicació zero i qualsevol les pot fer.

L'amanida caprese és una amanida italiana (de Capri) i es fa amb rodanxes de tomàquet, mozzarella fresca, i fulles d'alfàbrega fresca, de fulla grossa, regat tot amb abundant oli d'oliva verge extra. Així de fàcil. Se li poden afegir olives negres i formatge ratllat, si vols.

Per cert, els colors d'aquesta amanida són els mateixos que els de la bandera italiana: el vermell del tomàquet, el blanc de la mozzarella i el verd de l'alfàbrega. Digues-me observador.

Total, que resulta una amanida molt fresca, saludable i bona, d'aquelles recomanables. Som-hi!

Ingredients
  • 2 tomàquets varietat "Cor de bou"
  • 1 tros de formatge mozzarella
  • Alfàbrega fresca de fulla grossa
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Sal

 

Variants

  • Pots emprar altres varietats de tomàquet
  • Pots afegir olives negres
  • Hi ha qui afegeix formatge ratllat per sobre
Preparació
1.

Prepara els ingredients.

2.

En aquesta ocasió he fet servir tomàquet de la varietat Cor de Bou ja que és força carnós i gustós. També la pots fer amb Raf, Montserrat o qualsevol altra varietat d'amanir.

3.

Talla el tomàquet a rodanxes, ni massa primes ni massa gruixudes. Sala'l lleugerament.

4.

A continuació, talla el formatge mozarella també a rodanxes.

5.

Alterna rodanxes de tomàquet amb rodanxes de formatge.

6.

Per últim, col·loca-hi l'alfàbrega fresca per sobre.

7.

Una mica de pebre negre.

8.

I un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

9.

I a dinar!

10.

També la pots presentar d'una forma més casolana.

11.

Ummmm... una senzilla però extraordinària amanida.

12.

Bon profit!