Com m'agrada publicar aquests tipus de receptes! Em fan sentir bé, mira. Quina ximpleria, eh? I és que receptes com la d'avui, poden arribar a ser extraordinàriament senzilles de fer i escandalosament bàsiques si voleu, però alhora, gaudeixen de l'aval del temps i penso que mereixen el seu lloc en qualsevol receptari mínimament rigorós. Aquests tipus de receptes representen, en el fons, l'homenatge a la nostra cuina, a la nostra cultura i als nostres avantpassats. La complexitat d'elaborar-les, normalment baixa, queda en un segon terme.
Aquesta amanida també és molt interessant des del punt de vista nutritiu, a causa de les meravelloses propietats que té el vinagre que afavoreixen, alhora, la digestió d'altres plats més contundents.
Col confitada
Ceba dolça
Olives negres
Vinagre de vi
Oli d'oliva
Sal
Variants:
Podeu fer servir altres tipus d'olives i de ceba
Es pot amanir amb altres varietats de vinagre
Hem de tenir la nostra col confitada prèviament preparada.
Un cop llesta, traieu del pot la col que us faci falta.
Renteu-la sota l'aixeta i...
I poseu-la en remull un parell d'hores.
A continuació, ja podrem muntar el plat.
Primer col·loqueu la col en un plat, que haurem trinxat una mica amb un ganivet. Saleu-la.
Amaniu-la amb oli d'oliva.
Talleu la ceba dolça a la juliana.
Ara, decoreu el plat amb la ceba.
Afegiu-hi les olives.
I finalment, tireu per sobre un nou raig d'oli.
I llestos.
Ja la podeu servir a taula. Certament, resulta una amanida molt més bona del que us podeu imaginar.
Bon profit!