Com m'agrada publicar aquests tipus de receptes! Em fan sentir bé, mira. Quina ximpleria, eh? I és que receptes com la d'avui, poden arribar a ser extraordinàriament senzilles de fer i escandalosament bàsiques si voleu, però alhora, gaudeixen de l'aval del temps i penso que mereixen el seu lloc en qualsevol receptari mínimament rigorós. Aquests tipus de receptes representen, en el fons, l'homenatge a la nostra cuina, a la nostra cultura i als nostres avantpassats. La complexitat d'elaborar-les, normalment baixa, queda en un segon terme.

Aquesta amanida també és molt interessant des del punt de vista nutritiu, a causa de les meravelloses propietats que té el vinagre que afavoreixen, alhora, la digestió d'altres plats més contundents.

Ingredients

Col confitada

Ceba dolça

Olives negres

Vinagre de vi

Oli d'oliva

Sal

Variants:

Podeu fer servir altres tipus d'olives i de ceba

Es pot amanir amb altres varietats de vinagre

Preparació
1.
amanida col confitada pas1

Hem de tenir la nostra col confitada prèviament preparada.

2.
amanida col confitada pas2

Un cop llesta, traieu del pot la col que us faci falta.

3.
amanida col confitada pas3

Renteu-la sota l'aixeta i...

4.
amanida col confitada pas4

I poseu-la en remull un parell d'hores.

5.
amanida col confitada pas5

A continuació, ja podrem muntar el plat.

6.
amanida col confitada pas6

Primer col·loqueu la col en un plat, que haurem trinxat una mica amb un ganivet. Saleu-la.

7.
amanida col confitada pas7

Amaniu-la amb oli d'oliva. 

8.
amanida col confitada pas8

Talleu la ceba dolça a la juliana.

9.
amanida col confitada pas9

Ara, decoreu el plat amb la ceba.

10.
amanida col confitada pas10

Afegiu-hi les olives.

11.
amanida col confitada pas11

I finalment, tireu per sobre un nou raig d'oli.

12.
amanida col confitada pas12

I llestos.

13.
amanida col confitada pas13

Ja la podeu servir a taula. Certament, resulta una amanida molt més bona del que us podeu imaginar.

14.
amanida col confitada pas14

Bon profit!