La Coleslaw (traduït al català com Amanida de col) és una amanida que consisteix en col blanca crua picada de forma fina, i acompanyada de pastanaga igualment trossejada. Hi ha moltes variacions de la recepta que poden portar altres ingredients com pinya, o poma. Aquesta amanida es barreja amb diferents amaniments com oli vegetal, vinagre o fins i tot una vinagreta. Les versions més modernes de coleslaw contenen maionesa, i fins i tot depenent de les variacions regionals, algunes receptes incorporen mostassa. No obstant això, pot afegir-se una varietat d'amaniments molt nombrosa. Generalment aquesta amanida se sol amanir unes hores abans de ser servida perquè els ingredients s'assentin bé.

El coleslaw s'empra com un plat d'acompanyament de barbacoa, fish and chips i altres plats. Al sud dels Estats Units s'acompanya generalment amb peix gat fregit. En aquesta regió és molt comuna servir com a acompanyament de emparedats, acompanyant als sandvitxos barbecue, hamburgueses, els frankfurts i chili. Personalment, opino que, com passa amb moltes altres receptes, aquest és un plat que és molt més bo del que aparenta. I és que és una gran combinació aquesta. Espero que us agradi.

Ingredients

1 col

2 pastanagues

maionesa casolana

1 cullerada de sucre

1 cullerada de sal

un raig de vinagre

Variants:

Hi podeu afegir una ceba tendra, llimona i pebre

Podeu utilitzar vinagre de poma

Hi ha versions fetes amb iogurt grec en comptes de maionesa

Preparació
1.
amanida col pastanaga coleslaw pas1

Prepareu la verdura.

2.
amanida col pastanaga coleslaw pas2

Arrenqueu les fulles més verdes de la col. Només ens interessa la part més blanca.

3.
amanida col pastanaga coleslaw pas3

Talleu-la a trossos.

4.
amanida col pastanaga coleslaw pas4

Us aconsello retirar el tronc o la part més dura de la col, ja que no és massa agradable en boca.

5.
amanida col pastanaga coleslaw pas5

Com podeu veure, jo he utilitzat un ratllador.

6.
amanida col pastanaga coleslaw pas6

D'aquesta manera la col queda ben petita.

7.
amanida col pastanaga coleslaw pas7

Altrament, podeu optar per tallar la col amb ganivet procurant fer llesques molt primes.

8.
amanida col pastanaga coleslaw pas8

També queda molt bé.

9.
amanida col pastanaga coleslaw pas9

Un aspecte important d'aquesta amanida és la seva textura. Convé submergir la col en aigua durant una estona amb l'objectiu d'estovar-la una mica.

10.
amanida col pastanaga coleslaw pas10

Molt bé. L'heu de tenir en remull un mínim de 30 minuts.

11.
amanida col pastanaga coleslaw pas11

A continuació ja la podreu escórrer.

12.
amanida col pastanaga coleslaw pas12

Passeu-la a un recipient.

13.
amanida col pastanaga coleslaw pas13

Afegiu-hi un raig de vinagre. Podeu fer servir qualsevol tipus de vinagre o, fins i tot, obviar-lo.

14.
amanida col pastanaga coleslaw pas14

En aquesta versió de "coleslaw" hi afegirem una mica de ceba tendra, que li va molt bé.

15.
amanida col pastanaga coleslaw pas15

Talleu-la també molt fina, en juliana.

16.
amanida col pastanaga coleslaw pas16

La incorporeu.

17.
amanida col pastanaga coleslaw pas17

Amb l'ajuda d'un pelador o qualsevol mandolina que us permeti fer tires fines.

18.
amanida col pastanaga coleslaw pas18

Finalment, si les tires són molt llargues, trossegeu-ho amb un ganivet.

19.
amanida col pastanaga coleslaw pas19

Prepareu una maionesa casolana. Si ho preferiu, podeu emprar maionesa de pot, la que més us agradi.

20.
amanida col pastanaga coleslaw pas20

Afegiu-hi un parell de cullerots grans.

21.
amanida col pastanaga coleslaw pas21

I remeneu. La col ha de quedar enganxosa, però sense que hi hagi excés de maionesa.

22.
amanida col pastanaga coleslaw pas22

A continuació afegiu-hi la pastanaga.

23.
amanida col pastanaga coleslaw pas23

I remeneu-ho.

24.
amanida col pastanaga coleslaw pas24

Una mica de sal.

25.
amanida col pastanaga coleslaw pas25

I la cullerada de sucre, característica d'aquest plat.

26.
amanida col pastanaga coleslaw pas26

Molt bé.

27.
amanida col pastanaga coleslaw pas27

Al final, trobeu la textura i la quantitat de maionesa que més us agradi. Tingueu present que la maionesa engreixa i, tot i ser aquesta una amanida de verdures, haureu de vigilar el seu consum.

28.
amanida col pastanaga coleslaw pas28

Remeneu-ho ben remenat i a la nevera.

29.
amanida col pastanaga coleslaw pas29

Quan agafi fred ja la podreu servir.

30.
amanida col pastanaga coleslaw pas31

I decorar el plat una mica.

31.
amanida col pastanaga coleslaw pas32

O no.

32.
amanida col pastanaga coleslaw pas33

O servir-la com acompanyament d'altres plats, que és la seva presentació més habitual.

33.
amanida col pastanaga coleslaw pas34

Bon profit!