Ja ha arribat la calor i sembla que serà per quedar-s'hi, oi? Et presento, doncs, una recepta fresca, deliciosa i senzilla de fer. Ja saps que les endívies resulten una mica amargants. Per internet trobaràs alguns trucs com netejar les fulles amb paper de cuina o un drap humit, escull les més blanques (com més verda més amarga) o posa-hi unes gotes de llimona si les has de coure.

Però més enllà d'aquesta lleugera amargor (més que suportable a parer meu) voldria destacar l'efecte refrescant en boca que tenen les fulles, ideal per a preparacions com la que veuràs a continuació. A més, les propietats d'aquesta hortalissa són molt destacables: conté provitamina A, vitamina B9, C, E, potassi i calci

Ingredients
  • 4 endívies
  • 1 poma
  • 200 g de formatge parmesà en plaques o a trossos
  • 100 g de nous pelades
  • Oli d'oliva verge extra
  • Una fulla de menta fresca per decorar
  • Sal

Per a la salsa:

  • 6 cullerades de mel
  • 4 cullerades de mostassa

Variants:

  • Pots fer servir altres tipus de formatge.
  • També es pot acompanyar la mateixa amanida amb salsa pesto.
  • En lloc d'aquesta salsa pots fer la clàssica vinagreta de mel i mostassa afegint vinagre, oli i sal.
Preparació
1.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas1

Prepara els ingredients.

2.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas2

Comença fent la salsa. Jo he utilitzat una mostassa de la casa Leo Boeck, amb un punt de picant molt interessant.

3.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas3

Posa la mel en un bol.

4.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas4

I a sobre la mostassa.

5.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas5

Barreja-ho bé fins que els dos ingredients quedin totalment integrats. Ho reserves a la nevera.

6.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas6

Talla les endívies.

7.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas7

Separa les fulles i reserva el cor.

8.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas8

Amb un drap o un paper humit neteja-les d'una en una, amb paciència.

9.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas9

Peleu una poma i amb el mateix pelador, feu-ne tires.

10.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas10

Les vas reservant.

11.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas11

El cor, o part central que abans hem reservat, també l'aprofitarem.

12.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas12

Un cop net, el trinxem.

13.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas13

I el col·loques al mig del plat.

14.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas14

Aquesta base et farà de suport per a les fulles.

15.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas15

Seguidament, tira-hi un raig d'oli d'oliva per sobre. Pots salar lleugerament les fulles, però la sal del formatge serà suficient per a aquesta amanida.

16.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas16

Col·loca la poma per sobre de les fulles.

17.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas17

I ara el formatge. Qualsevol que t'agradi li anirà bé.

18.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas18

També repartit per sobre de la poma, de forma desigual.

19.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas19

A continuació, posa-hi trossos de nou, amb una mica de gràcia millor.

20.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas20

Finalment, una fulla de menta rematarà estèticament l'amanida, alhora que aportarà un fresc aroma.

21.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas21

Per acabar, amaneix el plat amb la salsa de mel i mostassa.

22.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas22

I ja la pots servir.

23.
amanida dendivies poma formatge salsa mel mostassa pas23

Bon profit!