Una amanida de temporada que sorprèn! Us he de confessar que soc dels que sempre ha rebutjat barrejar posar fruites a les amanides, així com a les pizzes o altres elaboracions on aquesta barreja (aparentment) resulta poc convencional. Però la gastronomia és tan meravellosa que et fa canviar d'opinió sovint. La recepta que us presento avui conté una combinació d'ingredients molt encertada i recomanable. A mi m'ha convençut, i no és fàcil.
A més, es fa en pocs minuts, què més es pot demanar?
espinacs frescos
maduixes fresques
nous pelades
tomàquet blau
ceba vermella o dolça
crema de vinagre de Mòdena o Pedro Ximenes
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
- Podeu substituir les nous per pipes pelades
- S'hi poden afegir trossos de taronja pelada
Renteu bé les maduixes i seleccioneu les més madures.
Renteu també el tomàquet. Com podeu veure, jo he utilitzat un tomàquet blau, de gran sabor i molt adient per aquesta amanida.
Talleu-lo a trossos, al vostre gust.
Talleu la ceba a la juliana fina. Podeu fer servir ceba vermella o ceba dolça.
Talleu les maduixes.
Prepareu les fulles d'espinacs frescos.
Talleu unes rodanxes de formatge de cabra.
Amaniu les fulles d'espinacs amb oli d'oliva verge extra i una mica de sal.
Seguidament, repartiu el tomàquet, amaniu-lo amb oli i sal. Poseu-hi també el formatge de cabra, les maduixes i la ceba. Finalment, hi podeu posar unes nous.
Una mica més d'oli d'oliva i un raig de crema de vinagre de Mòdena o de Pedro Ximenes i ja la teniu acabada. Cap a taula!
Bon profit!