Aquesta amanida no guanyarà cap concurs, ja ho sé, però és molt bona. Tots tenim una amanida preferida que mengem sovint. Aquella que ens agrada molt, però que no te la faran igual enlloc, ja que l'has personalitzat al teu gust. Doncs és el cas d'avui. Aquesta, i les seves variants, és una de les amanides que més consumim a casa. De vegades tinc el mono d'aquesta amanida que en diem "favorita". No et passa? Un plat d'aquells que sempre venen de gust i et fan sentir bé. Espero que t'agradi.
- 1 enciam llarg
- 1 llauna de tonyina en oli
- 3 tomàquets d'amanir
- 1 grapat de nous
- Tiretes de Surimi (succedani de cranc)
- Pebre negre
- Pebrot vermell escalivat
- Formatge fresc cremós
- Anxoves
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre de Mòdena
- Sal
Variants
- Hi pots afegir olives farcides
- S'hi poden posar pipes pelades
- El cranc el pots comprar en barres i fer a daus
Preparem els ingredients i rentem bé l'enciam.
Hi col·loquem primer l'enciam i l'amanirem una mica amb vinagre de Mòdena i oli.
A continuació netejarem els tomàquets. Pots triar la varietat que més t'agradi.
Es poden tallar a llesques o, senzillament, per la meitat. Sala'ls lleugerament. La resta d'amanida no cal salar-la, ja que les anxoves ja tenen molta sal.
El pebrot vermell escalivat el pots fer a casa o comprar-lo ja fet. Els pebrots del piquillo també serveixen.
Decora una mica l'amanida i també hi posem les nous.
Una mica de surimi enmig, que aportarà un gran sabor a l'amanida. Hi posarem també el formatge a daus i les anxoves.
Una mica de pebre.
I finalment un raig d'oli d'oliva verge extra, del més bo i car que tinguis a casa.
I ja pots servir a taula o reservar-la a la nevera i sortir a fer el vermut, que et toqui una mica el sol a la cara, no? A mi m'encanta sortir pel matí i, en arribar a casa, trobar-me el dinar fet. Ja saps que quan els petits de la casa es passen el matí jugant al parc arriben amb gana i exigeixen el dinar immediatament. Són així de dèspotes les criatures!
Com sempre dic, si trobes productes ecològics i de proximitat, millor que millor.
Una amanida senzilla, però variada, que de seguida entra per la vista.
Tasta-la i en parlem!
I per acabar et mostro una versió simplificada de la mateixa amanida. Vaja, la que fem sovint en 10 minuts per sopar entre setmana. Bon profit!