Per moltes raons, cal aprofitar al màxim la temporada de figues fresques. Entre les raons destacarem les propietats nutritives d'aquest producte: vitamines C i B6, elevat contingut en fibra i font de minerals (potassi i calci), però alhora, recordar el seu extraordinari sabor i textura que fan de cada plat una veritable experiència culinària. Alegria per a la boca i per a la vista! Som-hi!

Ingredients
  • 5 figues fresques per persona
  • Ruca fresca
  • 1 iogurt grec (per dues persones)
  • Pebre blanca
  • Formatge parmesà a trossos
  • Crema de vinagre de Mòdena
  • Oli d'oliva verge extra
  • Unes gotes de suc llimona
  • Pinyons

Variants:

  • Es poden utilitzar altres fruits secs
  • Es poden escollir altres tipus de formatge amb caràcter (Pecorino, blau, manxec, etc.)
  • S'hi poden afegir maduixes i taronja
Preparació
1.
IMG 8917

Primer de tot, prepara el iogurt. En un bol, aboca-hi un iogurt grec per cada 2 persones. Tira-hi una mica de pebre blanca, unes gotes de llimona i un raig d'oli d'oliva verge extra i ho remeneu bé. Reserva-ho.

2.
IMG 8921

En un plat, posa una base de ruca fresca i a sobre unes cullerades d'aquesta preparació de iogurt.

3.
IMG 8922

Ara, renta bé les figues. Retira la part inferior. 

4.
IMG 8924

Retira també la part superior i talla-les per la meitat i de nou per la meitat, sense arribar a tallar-la del tot. 

5.
IMG 8927

D'aquesta manera, s'obrirà com una flor i quedarà més maca al plat. Col·loca les figues a sobre del iogurt.

6.
IMG 8930

Decora amb una mica de formatge i tira per sobre un bon raig de crema de vinagre de Mòdena.

7.
IMG 8947

Finalment, uns pinyons i un raig d'oli d'oliva verge extra.

8.
IMG 8948

Bon profit!