Per moltes raons, cal aprofitar al màxim la temporada de figues fresques. Entre les raons destacarem les propietats nutritives d'aquest producte: vitamines C i B6, elevat contingut en fibra i font de minerals (potassi i calci), però alhora, recordar el seu extraordinari sabor i textura que fan de cada plat una veritable experiència culinària. Alegria per a la boca i per a la vista! Som-hi!
- 5 figues fresques per persona
- Ruca fresca
- 1 iogurt grec (per dues persones)
- Pebre blanca
- Formatge parmesà a trossos
- Crema de vinagre de Mòdena
- Oli d'oliva verge extra
- Unes gotes de suc llimona
- Pinyons
Variants:
- Es poden utilitzar altres fruits secs
- Es poden escollir altres tipus de formatge amb caràcter (Pecorino, blau, manxec, etc.)
- S'hi poden afegir maduixes i taronja
Primer de tot, prepara el iogurt. En un bol, aboca-hi un iogurt grec per cada 2 persones. Tira-hi una mica de pebre blanca, unes gotes de llimona i un raig d'oli d'oliva verge extra i ho remeneu bé. Reserva-ho.
En un plat, posa una base de ruca fresca i a sobre unes cullerades d'aquesta preparació de iogurt.
Ara, renta bé les figues. Retira la part inferior.
Retira també la part superior i talla-les per la meitat i de nou per la meitat, sense arribar a tallar-la del tot.
D'aquesta manera, s'obrirà com una flor i quedarà més maca al plat. Col·loca les figues a sobre del iogurt.
Decora amb una mica de formatge i tira per sobre un bon raig de crema de vinagre de Mòdena.
Finalment, uns pinyons i un raig d'oli d'oliva verge extra.
Bon profit!