Quan arriben les altes temperatures necessitem plats refrescants que es puguin deixar fets amb antelació, que no portin massa feina, que siguin saludables i que estiguin bons, és clar. I, si pot ser, que li faci enveja a qui et vegi menjar-te'ls.
Doncs la recepta d'avui té tot això. Apunta-te-la! Som-hi!
- 500 g de mongeta blanca cuita
- 2 potes de pop cuites
- 12 gambes salades
- 1 ceba tendra tallada la juliana
- Un grapat de tomàquets cherry
- 3 cullerades de salsa aperitiu
- Coriandre trinxat
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Variants:
- Es poden afegir-hi trossos de cranc
- S'hi poden posar olives arbequines o negres
![IMG 7014 IMG 7014](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/66/39/img-7014.jpeg)
Jo he utilitzat gambes salades ja cuites per fer aquesta recepta. Altrament, pots fer servir llagostí cuit.
![IMG 7015 IMG 7015](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/66/66/img-7015.jpeg)
Pela les gambes.
![IMG 7020 IMG 7020](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/66/93/img-7020.jpeg)
Prepara les mongetes dins un recipient.
![IMG 7021 IMG 7021](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/67/20/img-7021.jpeg)
Ara prepara el pop.
![IMG 7025 IMG 7025](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/67/47/img-7025.jpeg)
Talla'l a trossos i incorpora'l a les mongetes juntament amb les gambes pelades.
![IMG 7029 IMG 7029](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/67/74/img-7029.jpeg)
Ara, afegeix-hi la ceba tendra.
![IMG 7033 IMG 7033](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/68/01/img-7033.jpeg)
Rega-ho bé amb oli d'oliva verge extra. I sala-ho.
![IMG 7039 IMG 7039](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/68/28/img-7039.jpeg)
Afegeix-hi un parell o tres de cullerades de salsa d'aperitiu, la mateixa que fas servir per amanir les escopinyes.
![IMG 7044 IMG 7044](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/68/55/img-7044.jpeg)
I una mica de coriandre fresc trinxat.
![IMG 7048 IMG 7048](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/68/82/img-7048.jpeg)
Barrega-ho tot amb cura de no malmetre en excés la mongeta.
![IMG 7056 IMG 7056](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/69/09/img-7056.jpeg)
Finalment, afegeix-hi uns tomàquets cherry i ho deixes reposar a la nevera.
![IMG 7164 IMG 7164](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/69/36/img-7164.jpeg)
Serveix l'amanida i decora-la amb les gambes i els tomàquets.
![IMG 7181 IMG 7181](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/28/69/63/img-7181.jpeg)
Bon profit!