Quan arriben les altes temperatures necessitem plats refrescants que es puguin deixar fets amb antelació, que no portin massa feina, que siguin saludables i que estiguin bons, és clar. I, si pot ser, que li faci enveja a qui et vegi menjar-te'ls.

Doncs la recepta d'avui té tot això. Apunta-te-la! Som-hi!

Ingredients
  • 500 g de mongeta blanca cuita
  • 2 potes de pop cuites
  • 12 gambes salades 
  • 1 ceba tendra tallada la juliana
  • Un grapat de tomàquets cherry
  • 3 cullerades de salsa aperitiu
  • Coriandre trinxat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • Es poden afegir-hi trossos de cranc
  • S'hi poden posar olives arbequines o negres
Preparació
1.
IMG 7014

Jo he utilitzat gambes salades ja cuites per fer aquesta recepta. Altrament, pots fer servir llagostí cuit. 

2.
IMG 7015

Pela les gambes.

3.
IMG 7020

Prepara les mongetes dins un recipient.

4.
IMG 7021

Ara prepara el pop.

5.
IMG 7025

Talla'l a trossos i incorpora'l a les mongetes juntament amb les gambes pelades.

6.
IMG 7029

Ara, afegeix-hi la ceba tendra.

7.
IMG 7033

Rega-ho bé amb oli d'oliva verge extra. I sala-ho.

8.
IMG 7039

Afegeix-hi un parell o tres de cullerades de salsa d'aperitiu, la mateixa que fas servir per amanir les escopinyes.

9.
IMG 7044

I una mica de coriandre fresc trinxat.

10.
IMG 7048

Barrega-ho tot amb cura de no malmetre en excés la mongeta.

11.
IMG 7056

Finalment, afegeix-hi uns tomàquets cherry i ho deixes reposar a la nevera.

12.
IMG 7164

Serveix l'amanida i decora-la amb les gambes i els tomàquets.

13.
IMG 7181

Bon profit!