Quan arriben les altes temperatures necessitem plats refrescants que es puguin deixar fets amb antelació, que no portin massa feina, que siguin saludables i que estiguin bons, és clar. I, si pot ser, que li faci enveja a qui et vegi menjar-te'ls.

Doncs la recepta d'avui té tot això. Apunta-te-la! Som-hi!

Ingredients
  • 500 g de mongeta blanca cuita
  • 2 potes de pop cuites
  • 12 gambes salades 
  • 1 ceba tendra tallada la juliana
  • Un grapat de tomàquets cherry
  • 3 cullerades de salsa aperitiu
  • Coriandre trinxat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • Es poden afegir-hi trossos de cranc
  • S'hi poden posar olives arbequines o negres
Preparació
1.

Jo he utilitzat gambes salades ja cuites per fer aquesta recepta. Altrament, pots fer servir llagostí cuit. 

2.

Pela les gambes.

3.

Prepara les mongetes dins un recipient.

4.

Ara prepara el pop.

5.

Talla'l a trossos i incorpora'l a les mongetes juntament amb les gambes pelades.

6.

Ara, afegeix-hi la ceba tendra.

7.

Rega-ho bé amb oli d'oliva verge extra. I sala-ho.

8.

Afegeix-hi un parell o tres de cullerades de salsa d'aperitiu, la mateixa que fas servir per amanir les escopinyes.

9.

I una mica de coriandre fresc trinxat.

10.

Barrega-ho tot amb cura de no malmetre en excés la mongeta.

11.

Finalment, afegeix-hi uns tomàquets cherry i ho deixes reposar a la nevera.

12.

Serveix l'amanida i decora-la amb les gambes i els tomàquets.

13.

Bon profit!