Aquesta és la típica amanida grega que, tot i admetre certes variants, acostuma a incorporar sempre els ingredients més característics de Grècia, com són el tomàquet, el julivert fresc, les olives kalamata, el cogombre, el pebrot, la ceba vermella, l'orenga, unes tàperes, l'oli d'oliva i, com no, el formatge. Una excel·lent i refrescant amanida més pròpia de l'estiu, tot i que es menja tot l'any.
1 tomàquet madur tallat a trossos
100 g de formatge feta a daus
1/2 pebrot en juliana fi
1/2 ceba vermella en juliana fina
1/3 cogombre en juliana fi
un grapat d'olives negres (kalamata)
un grapat de tàperes
orenga
Julivert fresc
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
Es pot amanir amb llimona i vinagre
Si no trobeu les típiques olives negres kalamata de Grècia, podeu utilitzar olives negres normals
Podeu substituir la ceba vermella per ceba normal dolça
Podeu fer servir pebrot verd o vermell
Preparem tots els ingredients.
Utilitzarem tàperes en vinagre.
El formatge feta avui en dia es troba en moltes grans superfícies.
Laminem el pebrot ben fi...
el mateix amb la ceba...
i el mateix amb el cogombre, amb pell i tot, que haurem rentat prèviament.
Talleu el tomàquet net a trossos grans.
En un bol ho posem tot... amb unes quantes tàperes...
unes olives negres...
I ara el formatge...
... que tallarem a daus petits.
Tireu el suc de mitja llimona a l'amanida...
una bona quantitat de pebre negre...
encara més d'orenga...
un bon raig d'oli d'oliva verge extra...
unes gotes de vinagre, però no massa que les tàperes ja en porten.
hi posem una mica de julivert fresc sense picar (les fulles senceres)... i ho salem una mica.....
ho remenem amb compte. Deixar refredar una estona a la nevera.
I ja podem emplatar.
Quina flaire més sana!
Bon Profit!