Refrescant manera de consumir llegum. Una amanida ben senzilla que us arreglarà més d'un àpat. En aquest cas, com sempre us recomano a les receptes amb poca elaboració, és important fer servir ingredients de bona qualitat: un bon tomàquet ecològic de temporada, una ceba llarga i dolça de Berga i uns llegums ben cuits faran que aquesta amanida us faci desitjar repetir-la més sovint.
El punt refrescant de la menta i el julivert també és molt recomanable. En definitiva, una recepta molt mediterrània. Espero que us agradi.
200 g de llenties cuites
200 g de cigrons cuits
200 g de fesols cuits
1 tomàquet d'amanir
1 ceba dolça
Una mica de menta fresca
Una mica de julivert fresc
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Pebre negre
Sal
Variants:
Podeu fer la mateixa amanida sense ceba o sense tomàquet
Es pot incorporar una mica de salsa iogurt
Preparem els ingredients.
He comprat uns pots petits de llegums de bona qualitat.
A més, és recomanable utilitzar una ceba llarga del Berguedà, que és molt dolça i no pica gens.
I bon tomàquet de l'hort, acabat de collir.
Trinxeu la ceba.
Trinxeu el tomàquet.
Barregeu-ho tot en un bol.
Ara, obriu els pots de llegum cuita i...
Renteu amb aigua. Un cop neta escorreu-la bé i incorporeu-la directament al mateix bol.
Fem el mateix amb els fesols i...
Amb les llenties.
Ara, trinxarem una branca de menta juntament amb una de julivert.
Barregeu-ho tot i amaniu-ho amb oli d'oliva verge extra.
El mateix amb el vinagre, al gust.
I ho salarem una mica.
Per acabar, incorporarem el trinxat de menta i julivert i...
... una mica de pebre negre al gust també.
Ben barrejat i a la nevera fins al moment de servir-ho.
Emplatem.
Per donar un toc encara més refrescant, he decorat el plat amb pols de gingebre.
De ben segur que aquesta amanida us agradarà.
Bon profit!