Refrescant manera de consumir llegum. Una amanida ben senzilla que us arreglarà més d'un àpat. En aquest cas, com sempre us recomano a les receptes amb poca elaboració, és important fer servir ingredients de bona qualitat: un bon tomàquet ecològic de temporada, una ceba llarga i dolça de Berga i uns llegums ben cuits faran que aquesta amanida us faci desitjar repetir-la més sovint.

El punt refrescant de la menta i el julivert també és molt recomanable. En definitiva, una recepta molt mediterrània. Espero que us agradi.

 

Ingredients

200 g de llenties cuites

200 g de cigrons cuits

200 g de fesols cuits

1 tomàquet d'amanir

1 ceba dolça

Una mica de menta fresca

Una mica de julivert fresc

Oli d'oliva verge extra

Vinagre de Mòdena

Pebre negre

Sal

Variants:

Podeu fer la mateixa amanida sense ceba o sense tomàquet

Es pot incorporar una mica de salsa iogurt

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

He comprat uns pots petits de llegums de bona qualitat.

3.

A més, és recomanable utilitzar una ceba llarga del Berguedà, que és molt dolça i no pica gens.

4.

I bon tomàquet de l'hort, acabat de collir.

5.

Trinxeu la ceba.

6.

Trinxeu el tomàquet.

7.

Barregeu-ho tot en un bol.

8.

Ara, obriu els pots de llegum cuita i...

9.

Renteu amb aigua. Un cop neta escorreu-la bé i incorporeu-la directament al mateix bol.

10.

Fem el mateix amb els fesols i...

11.

Amb les llenties.

12.

Ara, trinxarem una branca de menta juntament amb una de julivert.

13.

Barregeu-ho tot i amaniu-ho amb oli d'oliva verge extra.

14.

El mateix amb el vinagre, al gust.

15.

I ho salarem una mica.

16.

Per acabar, incorporarem el trinxat de menta i julivert i...

17.

... una mica de pebre negre al gust també.

18.

Ben barrejat i a la nevera fins al moment de servir-ho.

19.

Emplatem.

20.

Per donar un toc encara més refrescant, he decorat el plat amb pols de gingebre.

21.

De ben segur que aquesta amanida us agradarà.

22.

Bon profit!