Continuem ficant el nas en la cuina marroquina, una cuina molt rica en matisos i sabors que m'encanten. Avui us presento una amanida extremadament senzilla de fer i que resulta excel·lent de gust. Aquest és el resultat d'una barreja de plats que he conegut tot documentant-me sobre aquesta apassionant cuina mediterrània.
Us recomano que aprofiteu, sobretot, la temporada de bons tomàquets ecològics per gaudir-ne encara més d'un entrant que pot arribar a considerar-se una mica senzillot, però que té la seva personalitat i deixa empremta. Espero que us agradi.
3 tomàquets madurs pelats
300gr. llenties cuites
1 ceba tendre
julivert fresc picat
1 cullerada de Tahín (pasta de sèsam)
1 cullerada de comí
1/2 cullerada de canyella en pols
3 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades d'aigua
sal

Preparem tots els ingredients.

Pelem i fem el tomàquet a trossets petits. Aquests són tomàquets de l'hort d'un bon amic meu i he de dir que són una brutalitat.

Pelem la ceba tendre...

... i la piquem ben fina...

... el mateix amb el julivert...

Ho anirem barrejant tot en un recipient.

El tahín, o crema de sèsam, el podeu comprar en qualsevol herbolari.

Hi posarem una bona cullerada.

Un xorret d'aigua ajudarà a desfer el tahín i barrejar millor l'amanida. Però no us passeu!

Ara el comí...

... una cullerada també...

... la canyella...

... una també...

... el pebre negre...

... mitja cullerada, més o menys...

... i un polsim de sal...

Ho barregem tot.

Les llenties, ja cuites, les rentarem una mica.

Les incorporem.

Un bon raig d'oli d'oliva i pràcticament ja ho tenim.

He utilitzat unes fulles d'enciam per a presentar el plat.

El pebre vermell picant li aportarà el toc picant que tenen molts plats marroquins.

Així mateix, amb un raig d'oli d'oliva per sobre.

Ummm, fresca, sana i exòtica amanida.

Bon profit!